Actualitate

România este în pericol! Avertisment dur din partea Germaniei din cauza lui Dancila. Iata ce risca Romania! fără precedent al Germaniei!

România este în pericol! Avertisment dur din partea Germaniei din cauza lui Dancila. Iata ce risca Romania! fără precedent al Germaniei!Din cauza Guvernului Dăncilă, Romaniai este amenintata dur de Germania, ministrul de Externe, Heiko Mass, oficialul a declarat ieri ca Uniunea Europeana ar trebui sa taie unele state membre care incalca principiile fundamentale, printre care se afla si Romania, pe tema justitiei, relateaza capital.ro.

Informația a fost dezvăluită de Reuters, care a citat un interviu pentru ZDF.
Oficialul german a oferit drept exemplu România, Ungaria și Polonia, țări care, în opinia sa au primit de la UE fonduri mai mari decât contribuțiile plătite, astfel încât sancțiunile ar reprezenta o pârghie importantă pentru UE.

”Există principii fundamentale pe care toți trebuie să le respectăm”, a comentat Maas.

”Trebuie să vedem dacă trebuie să existe consecințe financiare în cazul țărilor care încalcă aceste principii”, a mai spus ministrul de Externe, citat de Reuters.
El a spus clar și răspicat că tăierea fondurilor europene ar putea să fie ultima soluție.

Tăierea banilor e singura limbă înțeleasă acolo”, a spus Maas despre țările care adoptă legi ce restricționează libertatea presei.
Poziția exprimată de ministrul german de Externe vine în contextul în care Comisia Europene ar vrea adoptarea unui mecanism care leagă finanțarea de respectarea criteriilor statului de drept.

Inițiativa este puternic susținută de Germania și este dezbătută la pachet cu proiectul de buget al UE pentru perioada 2021 – 2027.