Auto

România ratează şansa unei noi investiţii

România ratează şansa unei noi investiţiiPresa germană anunţă că Fabrica Volkswagen – Skoda din estul Europei urmează să fie construită în Turcia, în urma unei decizii luate de Consiliul de Supervizori, dar neanunţată încă oficial.
Uzina va fi construită în următorii patru ani, în zona orașului Izmir, urmând să fie funcțională în 2023, scrie Automobilwoche, citat de profit.ro.

Conform publicaţiei germane, decizia finală a fost luată între Turcia şi Bulgaria. România a fost şi ea pentru o scurtă perioadă menţionată pe lista ţările ce ar putea fi alese de gigantul german pentru construcţia fabricii, dar a dispărut imediat din atenţie.
Informațiile pe surse ale jurnaliștilor germani susțin că statul Qatar, care este acționar al Volkswagen, a făcut presiuni în ședința de joi pentru ca locația aleasă să fie Turcia.
Potrivit datelor anunțate anterior de VW, fabrica va avea o capacitate anuală de 350.000 de vehicule.
Izmir este cel mai mare port al Turciei de pe coasta de Vest, fiind un important nod industrial al țării. Volkswagen va avea legături atât marine, cu restul lumii, dar și rutiere, prin Istanbul – Bulgaria – România, cu restul Europei.

Sursa