Extern

Cum se compară pregatirea poliției americane cu restul lumii

Câți oameni sunt uciși de poliție?
Aproximativ 1.000 de oameni pe an sunt uciși de polițiști în SUA, potrivit unui proiect independent care urmărește violența poliției . Majoritatea sunt împușcați.

Majoritatea forțelor de poliție ale lumii poartă arme de foc, dar nicio națiune dezvoltată nu le folosește împotriva cetățenilor lor la fel de des ca ofițerii din SUA – și disproporționat împotriva afro-americanilor , comparativ cu procentul din populația pe care o reprezintă.

O parte din aceasta este legată de cultura armelor – SUA găzduiește aproximativ jumătate din armele de foc din lume .

În 2020, mai puțin de 10% dintre persoanele ucise de poliție au fost înregistrate ca neînarmate .

Rashawn Ray, profesor de sociologie la Universitatea din Maryland, spune: „În majoritatea statelor, oamenii pot purta arme fie pe corp, fie în vehiculele lor, astfel încât lucrurile să se intensifice pentru poliție – ei percep instantaneu că oricine poate fi o amenințare”.

În 2020, 49 de ofițeri de poliție au fost împușcați în timp ce erau de serviciu.

Ce trece prin capul unui polițist înainte de a trage
În același an, ofițerii au ucis de peste 20 de ori mai mulți civili – iar unii susțin că utilizarea forței este disproporționată față de amenințare, fiind necesară o pregătire mai bună pentru a descalifica situațiile.

Prof. Ray spune: „Nouă din 10 cereri de aplicare a legii nu au nimic de-a face cu violența și, deși se confruntă cu siguranță cu situații violente care ar putea escalada, adesea … polițiștii escaladează situația”.

Cât durează pregătirea poliției?
Există aproximativ 18.000 de agenții de poliție în SUA, dar fără standarde naționale privind formarea, procedurile și termenele variază în întreaga țară.

În medie, ofițerii americani petrec aproximativ 21 de săptămâni la antrenament înainte de a fi calificați să patruleze.

Acest lucru este cu mult mai mic decât în ​​majoritatea celorlalte țări dezvoltate, potrivit unui raport al Institutului pentru Reforma Instruirii Justiției Penale (ICJTR) .
Ce tip de instruire primesc poliția?
Academiile de poliție din SUA petrec mult mai mult timp pentru pregătirea armelor de foc decât pentru a descalifica o situație – 71 de ore față de 21, în medie, potrivit unui raport al Biroului de Statistică al Justiției al SUA din 2013.

Și în SUA, escaladarea forței este la discreția ofițerului, în timp ce în țări precum Norvegia și Finlanda, există reguli mai riguroase în ceea ce privește ceea ce se consideră utilizarea justificată a forței.

Prof. Haberfeld spune: „Cea mai mare parte a instruirii în SUA se concentrează pe diferite tipuri de utilizare a forței, în primul rând pe diferitele tipuri de forță fizică. Abilitățile de comunicare sunt în mare parte ignorate de majoritatea academiilor de poliție.

„Acesta este motivul pentru care vedeți ofițerii care escaladează foarte rapid de la comunicarea inițială la utilizarea fizică efectivă a forței, pentru că așa se antrenează”.
sursa