Extern

Romanii au interzis in Germania

Angela Markel, presedint Germaniei a luat masuri drastice, inteerzice intrarea muncitorilor straini sezoniei in teritorul ei, asta pentru a nu aduce virusul coronavirus, chiar daca sectorul agricol este in mare criza de forta de munca in acest anotimp recoltabil, relateaza www.stiripesurse.ro.
Lucrătorii sezonieri nu vor mai fi autorizaţi să intre în Germania, în cadrul controalelor noastre la frontiere’‘, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne, precizând că această regulă se aplică începând de miercuri la ora locală 17:00.

Interdicţia este valabilă inclusiv pentru cetăţenii statelor membre ale UE, care furnizează cel mai semnificativ contingent de lucrători sezonieri pentru exploataţiile agricole germane, informează agerpres.ro.

‘Aceste restricţii sunt indispensabile pentru încetinirea propagării infecţiei” în Germania, unde până miercuri erau confirmate peste 34.000 de cazuri de COVID-19, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Interne..

Sectorul agricol german are nevoie imediat de circa 30.000 de lucrători sezonieri şi de aproximativ 85.000 în luna mai, a precizat Julia Klockner.
În Franţa, unde sectorul agricol se confruntă cu aceeaşi problemă, ministrul agriculturii Didier Guillaume a lansat un apel către ”armata de bărbaţi şi femei care nu mai au activitate” din cauza măsurilor împotriva pandemiei de coronavirus ”să se alăture marii armate a agriculturii franceze”.