Extern

Rusia: Încă un stat cu ieșire la Marea Neagră ar putea fi invadat

Rusia pregătește o nouă intervenție în forță la Marea Neagră. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, fost președinte și premier al statului condus de către Vladimir Putin, Dmitri Medvedev.
Următoarea țintă a Rusiei ar putea fi Georgia. Omul de încredere al lui Vladimir Putin a precizat că Rusia ar putea anexa regiunile separatiste ale statului cu ieșire la Marea Neagră, Osetia de Sud și Abhazia.

Ideea de a se alătura Rusiei este încă populară în Abhazia și Osetia de Sud.
S-ar putea să fie pus în aplicare dacă există motive întemeiate pentru asta”, a comentat fostul președinte, în cadrul unui articol publicat miercuri dimineața, de ziarul rus Argumentî i Faktî.
Rusia a acuzat în repetate rânduri SUA și aliații NATO de provocarea tensiunilor în regiune, în contextul în care se vorbește din ce în ce mai mult despre aderarea Georgiei la alianța militară.

Despre posibila anexare a teritoriilor georgiene, liderul rus a declarat:

Nu vom aștepta dacă preocupările noastre devin tot mai reale”, a afirmat Medvedev
Oficialii georgieni au declarat în repetate rânduri că sunt hotărâţi să se alăture alianţei militare conduse de SUA, mișcare ce ar putea păstra integritatea teritorială a ţării.

Rusia a declarat deja anexarea a patru provincii ale Ucrainei în septembrie anul trecut – Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, fără a obţine recunoaşterea lor pe plan internaţional.

sursa