Actualitate

SACALASENI: Femeie de 76 ani sfasiata de un caine AMSTAFF

În data de 03 decembrie a.c., la ora 10:00, polițiștii Secției 1 Politie Rurală Groși, au fost sesizați prin S.N.U.A.U.112, cu privire la faptul că, în curtea unui imobil de pe strada Unirii din comuna Săcălășeni, o femeie a fost atacată de un câine.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că o femeie de 76 ani din comună, a intrat în curtea unui imobil unde a fost atacată de un câine, care aparține unui tânăr de 26 ani.

Victima a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal cu privirea la săvârșirea infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, faptă prevăzută și pedepsită de art. 12, alin. 1 și 2 din O.U.G. 55/2002 raportat la art. 194, alin. 1 din Cod Penal.
Doamna nu a venit la noi să dea de mâncare animalelor. Locuiește peste drum și vine des în povești la bunica soțului meu. Mereu, când vine, anunță la poartă și nu intră în curte înainte să băgăm câinii înăuntru. Noi avem doi câini, o femelă și un mascul. De data aceasta, nu știu cum, a intrat pur și simplu. Soțul meu a auzit țipete de afară și, când a ieșit, l-a văzut pe unul dintre câini în timp ce o trăgea de picior și pe celălalt stând deoparte. După ce a sunat la ambulanță m-a sunat și pe mine, eu fiind asistentă medicală, să mă întrebe ce să facă ca să îi oprească sângerarea până vine salvarea. Din nefericire, nu a putut, pentru că doamna nu l-a lăsat să îi lege rănile pentru că i-a fost frică. Doamna a spus că a fost sunată de bunica soțului vineri dimineață să îi aducă pâine, ceea ce nu e adevărat. Și la Poliție, când soțul a fost chemat să dea declarații a fost scos afară din secție. Câinii sunt pe numele soacrei mele, ceea ce a și spus în declarație, el fiind scos afară din secție după ce a spus (n.r polițiștilor) sa treacă ceea ce a spus el”, a declarat stăpîna animalelor.

sursa