Actualitate

Sălaj: Municipiul Zalău și orașele Jibou şi Cehu Silvaniei vor fi carantinate

Sălaj: Municipiul Zalău și orașele Jibou şi Cehu Silvaniei vor fi carantinate
Sălaj: Municipiul Zalău și orașele Jibou şi Cehu Silvaniei vor fi carantinate

Autoritățile din județul Sălaj anunță că vor demara procedura de carantinare pentru municipiul Zalău și orașele Jibou şi Cehu Silvaniei, zone în care rata incidenței cazurilor de COVID-19 a depășit pragul de 8 la mia de locuitori. De altfel, Sălaj este județul cu cea mai ridicată rată din țară a infectărilor cu coronavirus, 5,17 la mie în ultimele 14 zile, potrivit raportării de luni a Grupului de Comunicare Strategică.

Zalău și alte două orașe din județul Sălaj vor intra în carantină

În aceste condiții, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Sălaj, Florina Man, a anunțat, luni seară, că va fi începută procedura de carantinare a celor trei orașe, informează Agerpres. Decizia a fost luată după ce premierul Ludovic Orban le-a cerut autorităților județene să carantineze localitățile unde indicele de infectare cu coronavirus depășește 6 cazuri la mia de locuitori.

“Am identificat, de exemplu, în Sălaj, că pragul ridicat se datorează în special câtorva localități unde s-a depășit un indice de peste 6 la mie, și am solicitat prefectului și directorului DSP să ia măsura dispunerii carantinei”, a declarat Ludovic Orban, luni după-amiază, la finalul unei videoconferințe de la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.

Potrivit sursei citate, cele mai mari rate de infectare din județul Sălaj sunt înregistrate, în acest moment, în localitățile: Jibou – 10,31, Cehu Silvaniei – 9,45, Zalău – 8,47, Mirşid – 7,68, Nuşfalău – 7,61, Someş-Odorhei – 6,37, Hereclean – 6,30 şi Sălăţig – 6,10.

Sălaj, primul județ din România care a depășit rata de 5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori

Duminică, Sălaj a devenit primul județ din România care a depășit rata de cinci cazuri de coronavirus la mia de locuitori. Potrivit celor mai recente date anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, în acest moment, la nivelul întregului județ, rata incidenței cazurilor de COVID-19 este de 5,17.

sursa