Actualitate

Sebastian Ghita, aproape sa fie extradat

Extrădarea lui Sebastian Ghiţă din Serbia este cu un pas mai aproape de a fi realizată. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că documentele solicitate de instanţa sârbă vor fi transmise în cel mai scurt timp posibil.

Documentele solicitate se refereau la natura și conținutul faptelor săvârșite. Adică, modul de desfășurare a activității infracționale, pentru că știți că este și condiția aceea a dublei incriminări. Prin urmare, judecătorii din Serbia au solicitat suplimentar referiri cu privire la natura, conținutul, modul de desfășurare a activității infracționale. Documentele au ajuns la Ministerul Justiției săptămâna trecută. Ministerul Justiției a solicitat Curții de Apel Ploiești informațiile necesare. Le-am primit. Astăzi, vom primi de la Curtea de Apel Ploiești originalul documentelor respective și, în momentul în care le primim, le vom trimitem imediat în Serbia. Noi vorbim despre ceea ce au solicitat și răspunsul pe care l-am formulat. Sigur, dacă vor considera necesar să solicite și altceva, imediat vom răspunde.”, a spus Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a adăugat că la finalul lunii martie va avea o întâlnire cu ministrul Justiției din Serbia, iar o discuție despre extrădarea lui Sebastian Ghiță va fi una „inevitabilă”.

Sebastian Ghiţă a fugit din ţară la finalul anului 2016 după ce nu a mai fost ales deputat şi a rămas fără imunitate parlamentară. Acesta a fost depistat după câteva luni în Serbia, fiind iniţial arestat, apoi eliberat sub cauţiune.

Fostul deputat PSD este dorit în ţară unde este judecat sau cercetat în mai multe dosare penale, având şi mandate de arestare în lipsă emise pe numele său.