Politica

Sorin Grindeanu (PSD): Ţinta noastră este să câştigăm toate alegerile din 2024, inclusiv pe cele prezidenţiale

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a precizat că își dorește ca social-democrații să câştige toate alegerile din anul 2024, inclusiv pe cele prezidenţiale.

Acesta a fost invitat duminică la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

“Mă bate gândul ca împreună cu echipa pe care o avem în conducerea PSD-ului acum, Marcel Ciolacu, Vasile Dâncu, Gabi Firea, Paul Stănescu şi ţinta mea pentru 2024, ţinta mea personală, este următoarea: să câştigăm toate alegerile, toate: europarlamentare, parlamentare, locale şi prezidenţiale”, a spus Grindeanu.

“Sigur că lucrurile acesta nu se fac, vrea Grindeanu să candideze, vrea Firea. Cred că lucrurile trebuie abordate într-un mod profesionist. Trebuie să vedem profilul care s-ar potrivi cel mai bine, pentru că PSD-ul ştie sau cel puţin a arătat că din 2000 încoace, de când nu a mai câştigat alegerile prezidenţiale, ştie foarte bine să îşi ducă candidatul în turul doi.

E evident că PSD-ul, indiferent de candidat, şi-l duce în turul doi. Dar tot aşa de evident e că nu a ştiut să câştige turul doi. Noi trebuie să învăţăm din greşeli şi atunci trebuie să construim, din punctul meu de vedere, în alt fel aceste alegeri prezidenţiale din 2024. Cum? Haideţi să vedem cam ce profil ar vrea nu pesedistul, e important, sunt importanţi votanţii PSD, dar nu ajung ca să faci 50 un pic. Şi atunci asta este abordarea pe care va trebui să o avem şi care să ne ducă la câştigarea alegerilor prezidenţiale. Dacă în 2024 câştigăm europarlamentare, locale şi parlamentare şi nu câştigăm prezidenţialele, eu, Sorin Grindeanu, consider că vom avea un eşec. Deci ţinta noastră este să câştigăm toate alegerile mai ales cele prezidenţiale”, a explicat prim-vicepreşedintele PSD, potrivit News.ro.

“Dacă nu încercăm să fim deschişi şi la alte abordări s-ar putea să facem încă o dată o greşeală”, argumentează el.

sursa