Sanatate

Spitalul Județean de Urgență ”Dr.Constantin Opriș ” Baia Mare – în elita Centrelor de Chirurgie Cardiovasculară din România

Spitalul Județean de Urgență ,,Dr. Constantin Opriș,, Baia Mare , va avea, începând de luna viitoare, un Compartiment de Chirurgie Cardiovasculară, ce va situa spitalul în elita Centrelor de Chirurgie Cardiovasculară din țară.
Conform datelor oficiale, România ocupă locul 1 în Europa ca mortalitate a populației din cauza bolilor cardiovasculare, cu o medie de 109 decese la 100.000 de locuitori, faţă de media UE de 44 la 100.000 de locuitori. Bolile cardiovasculare reprezintă astfel cauza numărul 1 de deces în ţara noastră, cu 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional. Plecând de la aceste realități, conducerea spitalului a depus eforturi pentru înființarea acestui compartiment. Au fost angajați medici specialişti și a fost aprobată decontarea serviciilor de chirurgie cardiovasculară de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.
Începând de luna viitoare, pacienții vor putea beneficia atât de tratamentul bolilor cardio-vasculare cât și de tratamentul urgențelor cardio-vasculare, la un nivel înalt, evitând listele de așteptare din centrele universitare. Înființarea Compartimentului de Chirurgie Cardiovasculară în cadrul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare va duce la scăderea ratei de morbiditate și mortalitate cauzată de afecțiunile cardiovasculare și la creșterea calității vieții pacienților din nord vestul țării.
,, Înființarea Compartimentului de Chirurgie Cardiovasculară în cadrul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare este rezultatul unor eforturi și demersuri pe care le-am făcut cu gândul la creșterea calității actului medical în spitalul nostru. Mulțumesc colegilor mei care s-au implicat și au muncit pentru realizarea acestui obiectiv, medicilor și tuturor celor care au sprijinit demersurile noastre de a oferi servicii medicale de înaltă calitate. Sănătatea maramureșenilor și a tuturor pacienților care apelează la serviciile medicale oferite de Spitalul Județean de Urgență Baia Mare reprezintă o prioritate și facem toate demersurile necesare pentru a putea oferi cele mai bune condiții și servicii medicale la cele mai înalte standarde.”, a declarat Alexandru George Oros, managerul Spitalului Județean de Urgență.