Actualitate

Spor de hemoroizi şi spor de febră musculară la degete din cauza tastaturii

O parte dintre angajații Consiliului Județean (CJ) Neamț, care lucrează în asistența socială, au obținut un spor de hemoroizi. În România, angajaţii din diverse sectoare bugetare primesc circa 50 de sporuri, mai mari sau mai mici, în funcţie de specificul muncii.
Spor cu spor se face leafa mare în România.

CJ Neamț a votat, în ședința din 29 iunie 2023, acordarea a șapte zile în plus la concediul de odihnă al angajaţilor din trei centre de îngrijire, coordonate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, instituţie din subordinea Consiliului Județean.
Aleșii locali au motivat Hotărârea făcând referire la expertiza medicală a locului de muncă, în care se arată că personalul – şefi, funcţionari, şoferi, îngrijitori – sunt expuşi unor „riscuri“, pentru că stau mult pe scaun, la monitoare şi la volan, astfel că pot căpăta afecţiuni medicale, inclusiv boli hemoroidale.

Preşedintele CJ Neamț, Ion Asaftei, a precizat că un astfel de spor este acordat, din 2019, angajaţilor de la centrele din Roman şi Păstrăveni, iar zece zile celor de la Războieni, din 2022

sursa