Advertoriale

Stilul englezesc în grădină

Poză de wirestock pe Freepik.com

În ultimii ani, stilul englezesc în grădină a devenit din ce în ce mai popular, datorită eleganței și rafinamentului său. Acest stil se caracterizează prin armonia și simetria formelor, prin utilizarea plantelor care își păstrează aspectul în orice anotimp, precum și prin crearea de spații verzi care să ofere o oază de liniște și relaxare.

Pentru a obține un rezultat cu adevărat british, este important să ținem cont de anumite plante, care sunt considerate esențiale în acest stil

  • Trandafirii englezești

Trandafirii englezești sunt una dintre cele mai faimoase flori din acest stil, datorită frumuseții și eleganței lor. Acești trandafiri sunt caracterizați prin flori dese, cu petale încărcate și cu un miros dulceag. Sunt disponibili într-o varietate de culori, cum ar fi roz, roșu și galben.

  • Lavanda

Lavanda este o plantă folosită în mod tradițional în grădinile englezești, datorită mirosului său dulce și a aspectului său atractiv. Este o plantă perenă, care înflorește în timpul verii și care poate fi plantată în aproape orice tip de sol, cu condiția să aibă o drenare bună.

  • Hortensii

Hortensiile sunt flori mari, cu petale bogate și o gamă largă de culori, care se potrivesc perfect într-un decor englezesc. Aceste plante au nevoie de un sol bogat în nutrienți și de o umbră parțială, pentru a se dezvolta în mod corespunzător.

  • Crizanteme

Crizantemele sunt flori perene care înfloresc în toamnă și care pot fi găsite într-o varietate de culori și forme. Aceste plante sunt ușor de întreținut, fiind ideale pentru cei care nu au mult timp de petrecut în grădină.

  • Laurul englezesc

Laurul englezesc veșnic verde, cunoscut și sub numele de Laurus nobilis, este o altă plantă emblematică pentru grădinile în stil britanic. Apreciat pentru frunzele sale întunecate, lucioase și pentru capacitatea de a se adapta la tundere, laurul englezesc este ideal pentru crearea unui gard veșnic viu sau a sculpturilor verzi care aduc structură și simetrie în peisaj. Frunzele sale sunt nu doar estetic plăcute, dar și foarte utile în gastronomie, adăugând aromă diverselor preparate culinare. Robust și flexibil, laurul englezesc se poate dezvolta bine atât în plin soare, cât și în zone semi-umbrite, făcându-l o alegere versatilă pentru grădinarii care doresc să recreeze o mică bucată din nobilul parc englezesc.

În plus față de aceste plante, este important să ținem cont și de alți factori, cum ar fi forma și structura grădinii, precum și materia primă folosită pentru construcția aleilor. În ceea ce privește forma grădinii, este recomandat să se opteze pentru forme geometrice, cum ar fi dreptunghiuri și cercuri. Aceste forme adaugă un aer de rafinament și simetrie în spațiul verde.

Pentru construcția aleilor, se recomandă utilizarea pietrei naturale, care adaugă un plus de eleganță și un aspect rustic grădinii. De asemenea, este important să se țină cont și de elementele decorative, cum ar fi statuile și fântânile, care pot adăuga un plus de personalitate și stil grădinii.

În concluzie, stilul englezesc în grădină reprezintă o alegere excelentă pentru cei care doresc să aibă un spațiu verde elegant și rafinat. Utilizarea plantelor precum trandafirii englezești, lavanda, hortensiile, crizantemele și laurul englezesc, împreună cu forma și structura grădinii, precum și cu materialele folosite pentru construcția aleilor, vor contribui la un aspect final autentic și spectaculos.