Actualitate

Putem cu adevarat sa scapam definitiv de CoronaVirus?

Cu țara blocată și o nouă variantă de răspândire mai rapidă a coronavirusului, este clar că Marea Britanie este într-o cursă pentru vaccinare.

Primul-ministru Boris Johnson dorește ca tuturor celor peste 70 de ani, celor mai vulnerabili din punct de vedere clinic și celor din prima linie medicală să li se ofere un jab până la jumătatea lunii februarie, pentru a permite reducerea restricțiilor.

Acest lucru necesită ca aproximativ 13 milioane de oameni să aibă posibilitatea de a fi vaccinați – dar până acum doar un milion au fost.

Și asigurarea unei lansări rapide a restului este plină de dificultăți.

Există suficiente vaccinuri în țară, a aflat BBC News, dar introducerea acestuia în brațele oamenilor ar putea fi îngreunată de:

o lipsă globală de flacoane de sticlă pentru ambalarea vaccinurilor
lungi așteptări pentru verificări de siguranță
procesul de asigurare a existenței unui număr suficient de vaccinători
Cum ar putea o lipsă de sticlă să întrerupă alimentarea?
Două vaccinuri Covid au fost acum aprobate – unul produs de Pfizer-BioNTech și altul fabricat de Universitatea Oxford și AstraZeneca.

Guvernul britanic a comandat 140 de milioane de doze – suficient pentru întreaga populație.

Primul obstacol este fabricarea vaccinului.

Aceasta implică două etape cruciale – producerea substanței și apoi un proces numit umplere și finisare prin care vaccinul este introdus în flacoane și ambalat pentru utilizare.

Și există deja o îngrijorare cu privire la ultima etapă, disponibilitatea ingredientelor și echipamentelor cheie, inclusiv flacoanelor de sticlă, fiind o problemă esențială.

Directorul adjunct al medicului adjunct al Angliei, Prof. Jonathan Van-Tam, spune că umplerea și finisarea a fost o „resursă scurtă în întreaga lume”.

Acesta face parte din motivul pentru care cantitatea celor două vaccinuri gata de utilizare este mai limitată decât sperau miniștrii.

Plantele din Marea Britanie au produs undeva în jur de 15 milioane de doze de vaccin Oxford-AstraZeneca – ceea ce în sine este mai mic decât au spus miniștrii că se va face în acest stadiu (la începutul pandemiei au spus că vor fi 30 de milioane până în toamnă).

Dar doar patru milioane au trecut prin procesul de completare și finisare.

Marea Britanie a folosit plante în Germania și Țările de Jos pentru a face o parte din acest lucru pentru loturile timpurii.

Dar guvernul a investit și într-o fabrică din Wrexham pentru a se asigura că există capacitate internă.

Între timp, vaccinul Pfizer-BioNTech este fabricat în afara Marii Britanii – provine dintr-o fabrică din Belgia.

Când ajunge în Marea Britanie, a fost deja plasat în flacoane.

Dar până acum, au fost administrate mai puțin de cinci milioane de doze – mai puțin de jumătate din numărul care ar fi trebuit – din cauza problemelor de fabricație, inclusiv a procesului de umplere și finisare.

Cu toate acestea, Departamentul de Sănătate și Asistență Socială a declarat că a monitorizat lanțul de aprovizionare de „ceva timp” și este încrezător că aranjamentele în vigoare pentru furnizarea și implementarea ulterioară a vaccinurilor sunt suficiente.

Care sunt controalele de siguranță pentru vaccinuri?
Cine va primi primul vaccinul Covid?
Durează prea mult verificările finale?
Chiar și odată ce un vaccin este în flacoane, totuși, mai este încă un pas înainte ca NHS să poată începe să îl folosească.

Fiecare lot trebuie verificat și certificat de Agenția de reglementare pentru medicamente și produse medicale.

Și pot trece câteva săptămâni până când vaccinul poate fi administrat NHS pentru a-l pune în brațe.

Primul ministru Boris Johnson a numit acest lucru „factor de limitare a ratei”.

Aproximativ patru milioane de doze de vaccin Oxford sunt disponibile de câteva săptămâni – au fost puse în flacoane anul trecut – dar până acum doar puțin peste 500.000 au fost certificate ca fiind sigure de utilizat.

Surse apropiate programului de vaccinare NHS au declarat că aceasta a fost una dintre frustrările cheie – spunând că durează până la 20 de zile pentru ca loturile să fie testate și eliberate.

MHRA a declarat că fiecare lot trebuie să fie testat biologic pentru calitate, în timp ce documentația producătorului care descrie producția și procesul de testare a controlului calității a fost revizuită.

Cei apropiați de proces spun că durează câteva săptămâni – și odată cu producerea mai multor vaccinuri, există o cerere crescută în laboratoarele care fac treaba.

„Trebuie să vă amintiți că acest lucru este injectat în oameni”, au spus ei. „Nu putem grăbi acest lucru.”

Ambele vaccinuri trebuie să treacă prin acest proces.

Ce legătură au spitalele, cabinetele de familie și hipodromurile?
Odată ce loturile au fost certificate, acestea sunt gata să fie distribuite la centrele de vaccinare NHS.

În cele din urmă, va exista o rețea de peste 1.000 de centre locale din Marea Britanie.

În prezent, puțin peste 700 funcționează.

Acestea sunt conduse de la o mare varietate de locații, de la spitale și centre mari de medicină generală la locații comunitare, hipodromuri și, probabil, în viitor, centre de conferințe și stadioane sportive.
sursa