Actualitate

Taxe Bisericești: Clarificări de la Patriarhia Română

Patriarhia Română aduce clarificări privind taxele pentru serviciile religioase, subliniind că credincioșii nu sunt obligați să plătească pentru înmormântări și căsătorii în biserică scrie click.ro

În urma confuziilor persistente cu privire la tarifele afișate în biserici, Patriarhia reafirmă că nu se impune nicio obligație financiară. Această mișcare are ca scop să aducă transparență și să prevină orice abuz financiar asupra credincioșilor în momente sensibile.

„Nu dorim să impunem povara financiară asupra familiilor în momente dificile. Serviciile religioase ar trebui să ofere sprijin și consolare, nu să creeze presiuni financiare”, a declarat un purtător de cuvânt al Patriarhiei Române.

În plus, Patriarhia încurajează credincioșii să depună reclamații în cazul în care întâmpină dificultăți sau resimt presiuni financiare nejustificate. Adresa de e-mail biroul.sesizari@patriarhia.ro este disponibilă pentru astfel de comunicări.

Aceste clarificări au fost aduse pentru a asigura că credincioșii beneficiază de servicii religioase fără a fi supuși unor costuri nejustificate.