Advertoriale

Tendinte SEO pentru 2024

In ciuda faptului ca nu toti oamenii stiu ce este SEO si ce implica acest proces, el este dezvoltat si imbunatatit cu o viteza uluitoare. Acronimul SEO a fost introdus pentru prima data in 1997, cu mai bine de doua decenii in urma, iar importanta lui doar a crescut odata cu aparitia diverselor motoare de cautare pe internet. De aceea, promovarea SEO este mai importanta in 2024 ca oricand, lucru care doar va creste de la un an la altul.

Promovarea site-urilor se poate face prin mai multe modalitati care tin de SEO, printre care se numara si campaniile de advertoriale. Scopul acestor advertoriale este de a atrage cat mai multi cititori, ca rezultat al continutului de calitate. Bineinteles, exista mai multe modalitati prin care se poate efectua acest tip de promovare.

Specialistii in campanii de advertoriale de la https://seopower.ro/ le recomanda tuturor celor care isi doresc sa creasca traficul pe site sa tina pasul cu tendintele SEO, astfel incat pagina lor web sa fie optimizata in asa fel incat sa apara pe ecranul celor care au nevoie de serviciile ei dupa o simpla cautare.

1. Inteligenta Artificiala

Conceptul de inteligenta artificiala sau A.I. s-ar putea sa para ca apartine domeniului stiintifico-fantastic, dar adevarul este ca face parte din tot mai multe industrii, printre care se afla si SEO. Inteligenta artificiala poate ajuta prin cresterea traficului pe o pagina web, care va duce automat la o mai buna promovare a paginii respective, cercetarea automata a cuvintelor cheie, descoperirea continutului cu ajutorul cautarii vocale etc.

Inteligenta artificiala este folosita de Google pentru a perfectiona cautarile utilizatorilor. Pe masura ce oamenii fac diverse cautari si acceseaza site-urile prezentate, AI-ul invata tot mai multe despre ce vor ei sa gaseasca, iar in acest fel va imbunatati experienta viitorilor utilizatori. Un om nu ar putea realiza schimbarile efectuate de AI la fel de repede.

AI-ul poate fi folosit in tot felul de domenii fara nicio legatura intre ele precum traducerile, analiza de continut, corectarea propozitiilor, cercetarea. De aceea, se poate spune ca inteligenta artificial va avea un rol esential in ceea ce priveste

2. Mai multa atentie acordata utilizatorilor telefoanelor mobile

Multa lume cauta informatii folosindu-se de telefonul mobil, dar de multe ori experienta lor nu este la fel de placuta ca a celor care folosesc un laptop sau un calculator. De aceea, optimizarea SEO pentru telefonul mobil este esentiala in 2024.

Spre deosebire de calculator, telefonul mobil poate fi utilizat de oriunde, iar un telefon de mid range va fi mai accesibil decat un calculator mid range. Telefonul este totodata mai usor utilizat si multe actiuni ce sunt realizate pe calculator pot fi efectuate la fel de bine si pe telefon.

In 2021 aproximativ 60% din cautarile realizate prin intermediul motoarelor de cautare au fost facute cu ajutorul telefonului mobil, asa ca persoanele care vor sa-si promoveze site-ul trebuie sa ia in calcul aceasta statistica, incat sa ofere o experienta la fel de buna tuturor utilizatorilor care aleg sa dea click pe pagina respectiva.

Cei care isi doresc sa lucreze pentru o mai buna experienta a utilizatorilor telefoanelor mobile se vor concentra in primul rand pe imbunatatirea vitezei de incarcare a paginilor web. Acest lucru se va realiza prin optimizarea imaginilor si a videourilor.

3. Mai mult continut de tip video

Cand vine vorba de continut pe internet exista o gama larga din care o persoana poate sa aleaga ceva pe placul ei: poate sa fie continut scris, sub forma de imagini sau chiar video. Cand lumea vrea sa invete sa faca ceva, tutorialele video se afla cel mai la indemana utilizatorilor: sunt usor de urmarit si oamenii inteleg mai bine ce trebuie sa faca, deoarece urmaresc o alta persoana trecand prin fiecare etapa a procesului.

Pentru ca videourile sa apara printre primele rezultate, cel care se ocupa de promovarea lor trebuie sa ia mai multe lucruri in calcul, precum platforma care gazduieste videoul respectiv, imaginea de preview, daca exista sau nu un transcript si in ce constau titlul si descrierea. Unele videouri vor aparea pe prima pagina a browser-ului dupa ce o persoana realizeaza cautarea, in timp ce pentru a accesa alte videouri, utilizatorul va trebui sa dea click pe sectiunea dedicata lor.

Multi oameni apeleaza la servicii pentru a se asigura videourile lor vor atrage cat mai multe vizualizari, ceea ce inseamna ca si site-ul, serviciul sau produsul pe care il promoveaza va fi cunoscut de publicul larg.  Motoarele de cautare si platformele de video sharing functioneaza diferit, dar tot se folosesc de strategii SEO pentru a crea trafic.

Prin urmare, de la un an la altul, apar tot mai multe tendinte in materie SEO, iar cei care vor sa aiba succes in promovarea site-urilor trebuie sa le urmareasca si sa le aplice intr-un mod cat mai productiv. In acest fel, afacerea lor va atrage tot mai multi oameni interesati.