Advertoriale

Tot ce trebuie să știi despre planul de coordonate Stereo 70

În momentul în care se realizează planul de construcție pentru un imobil, coordonatele stereo reprezintă un punct de reper important în stabilirea poziționării corecte în spațiu a acestuia, date consemnate în Cartea Funciară. Accesul la acest document se face pe baza unei cereri oficiale depuse la ANCPI care îți va înmâna o copie dacă îndeplinești toate criteriile necesare și parcurgi etape riguroase. Obține planul de coordonate stereo 70 în doar câteva zile cu ajutorul serviciilor de eliberare documente oferite de Cartefunciara-Cadastru!

Ce este planul de coordonate stereo 70 și ce rol are

Sistemul de coordonate Stereografice 70 se utilizează în România ca principală formă de reprezentare cartografică a suprafețelor terestre în plan încă din 1973. Fiecare imobil poate fi astfel identificat printr-o serie de coordonate standard înscrie în Cartea Funciară, care atestă limitele acestuia și influențează modul în care acesta poate fi utilizat. 

 

Reprezentarea imobilului se face prin transformarea matematică a tuturor datelor tehnice despre imobil (unghiurilor, distanțelor, formelor obținute) în coordonate carteziene pentru a putea determina o poziție cât mai exactă în plan. Aceste măsurători se realizează în raport cu codurile EPSG 31700 și 3844, având puncte de reper fixe precum Marea Neagră sau Dealul Piscului.

 

Planul de coordonate stereo 70 reprezintă un document adiacent planurilor de amplasament și delimitare ale unor proprietăți, fiind o metodă abordată la nivel național pentru trasarea corectă a limitelor de proprietate. Drept urmare, acest document este solicitat în situațiile în care ai nevoie de obținerea unor avize, acorduri, autorizații și alte acte necesare în efectuarea oricărei modificări sau tranzacții asupra imobilului în cauză. 

Obține inventarul de coordonate stereo 70 cu ajutorul Cartefunciara-Cadastru

La fel ca orice alt demers birocratic, obținerea unui plan de coordonate stereo poate fi dificilă și solicitantă pentru o persoană care nu deține pregătirea necesară în domeniul cadastral, topografic, administrativ sau de drept. Drept urmare, pentru majoritatea celor care au nevoie de astfel de documente pentru a putea exploata din plin proprietățile pe care le dețin există firme specializate în eliberarea actelor de la instituțiile responsabile, cum este Cartefunciara-Cadastru. O echipă de specialiști va începe toate demersurile necesare în locul tău în așa fel încât să poți intra în posesia documentelor de care ai nevoie în cel mai scurt timp, cu minim de efort.  

 

Solicită o cerere online 

Procedura prin care poți beneficia de asistență în obținerea planului de coordonate stereo 70 este foarte simplă și o poți finaliza în doar cinci minute, online, de oriunde te-ai afla. Tot ce trebuie să faci este să accesezi site-ul cartefunciara-cadastru.ro, secțiunea destinată serviciului de eliberare inventar coordonate. În pagina curentă te așteaptă un formular tipizat pe care trebuie să îl completezi cu datele personale solicitate, plus informații despre proprietate pe care le găsești în extrasul de carte funciară. 

 

De îndată ce ai furnizat toate datele necesare mai rămâne doar să finalizezi plata direct online cu doar câteva click-uri, moment după care echipa va începe acțiunile necesare pentru a intra în posesia documentului solicitat. Vei fi înștiințat cu privire la fiecare progres înregistrat, urmând ca actul să îți fie înmânat, la cerere, în format digital, prin email, sau fizic, prin curier rapid.

 

Termenul de eliberare pentru o copie de plan de coordonate stereo 70 este de patru zile de la momentul plasării solicitării. În cazul în care ai nevoie de acest document în regim de urgență te putem ajuta să intri în posesia sa în cel mult două zile lucrătoare, pentru a putea obține avizele sau autorizațiile de care au nevoie. 

 

Simplifică interacțiune cu instituțiile statului cu ajutorul serviciilor de eliberare documente oferite de Cartefunciara-Cadastru!