Extern

TRAGEDIE: Cel puțin 12 persoane au murit, iar doi copii au fost duși la spital în stare gravă

Cel puțin 12 persoane au murit și doi copii au fost internați cu răni grave într-un spital din Torino, după un accident de teleferic în regiunea alpină a Piemontului italian. Salvamontiștii avertizează că bilanțul victimelor ar putea crește.

Cel puțin 12 persoane au murit în Italia, într-un accident de teleferic

Accidentul a avut loc pe linia de teleferic care leagă stațiunea balneară Stresa de Muntele Mottarone, pe malul lacului Maggiore, într-o regiune aflată la circa 90 de kilometri de nord-vestul orașului Milano. Imaginile surprinse la fața locului arată că telefericul s-a prăbușit la sol, într-o poiană.

Walter Milan, purtător de cuvânt al salvamontiștilor alpini, a precizat că autoritățile încă nu au stabilit cauza incidentului. Cablul respectiv, susține oficialul, fusese renovat în 2016, iar telefericul își reluase activitatea recent, după redeschiderea stațiunilor de schi din Italia, transmite Euronews.

Telefericul funcționează la o altitudine de 1.491 de metri și parcurge distanța liniei într-un interval de circa 20 de minute, oferind călătorilor o perspectivă deosebită asupra Alpilor.

sursa