Extern

Tragedie în Spania Un român și-a otrăvit copii

Tragedie în Spania: Un român și-a otrăvit copiii, apoi s-a sinucis

O tragedie cutremură comunitatea românească din Spania, după ce un bărbat a luat o decizie extremă în urma despărțirii de soția sa. Gestul său îngrozitor a lăsat în urmă durere și șoc.

Contextul tragic

Un român stabilit în Spania și-a luat viața după ce și-a otrăvit cele două fiice, în vârstă de 2 și 4 ani. Gestul său, de o cruzime greu de imaginat, a fost motivat de frustrarea provocată de despărțirea de soția sa.

Descoperirea macabră

Alerta a fost dată duminică seara, când Garda Civilă a primit un apel înspăimântător. La locuința familiei din Las Alcubillas, autoritățile au găsit cele două fetițe neînsuflețite, alături de tatăl lor care își pusese capăt zilelor după ce și-a otrăvit propriile fiice.

Drumul către tragedie

Potrivit informațiilor, mama copiilor a fost cea care a alertat autoritățile. Ea a povestit că toți cei trei au ingerat o substanță toxică. Despărțirea recentă dintre părinți, cauzată de violența domestică, a fost factorul declanșator al tragediei. Femeia de 23 de ani obținuse deja un ordin de protecție împotriva fostului soț, însă aceasta nu a fost suficient pentru a-i proteja pe copii.

Întoarcerea teribilă a evenimentelor

Chiar și după despărțire, bărbatul le-a luat la el acasă pe cele două fetițe într-un weekend. Nimeni nu se aștepta la un astfel de sfârșit tragic pentru cele două suflete nevinovate.

Tragedia aceasta zguduie atât comunitatea românească din Spania, cât și pe toți cei care aud despre acest eveniment cutremurător. Este un strigăt de alarmă pentru impactul devastator pe care violența domestică îl poate avea asupra familiilor și asupra copiilor nevinovați.

Sperăm ca astfel de evenimente tragice să ne îndemne să acționăm mai hotărât în prevenirea și combaterea violenței domestice și să ne întărim eforturile pentru protejarea celor vulnerabili.

sursa