Actualitate

Tragedie la Creșă: Copilul care s-a înecat cu măr a murit

Tragedie la Creșă: Copilul care s-a înecat cu măr a murit. Grădiniţa privată, neautorizată, sub anchetă.

Un copil de 1 an și 5 luni, care zilele trecute s-a înecat cu o bucată de măr în timp ce se afla la creșă privată neautorizată în Oradea, a pierdut lupta pentru viață. Chiar și cu eforturile medicilor, micuțul nu a putut fi salvat, iar părinții și comunitatea sunt șocați de tragedie scrie romaniatv.net

Detalii despre incident:

Copilul nu a reușit să mestece suficient bucata de măr și s-a înecat cu ea, intrând rapid în stop-cardio respirator. Desi a fost adus la spital în stare gravă, medicii nu au putut evita tragicul sfârșit. În ciuda semnelor inițiale de îmbunătățire, copilul a decedat după o luptă îndelungată pe secția de Terapie Intensivă.

Grădinița neautorizată sub lupa autorităților:

Incidentul a atras atenția autorităților, care au demarat o anchetă pentru vătămare corporală din culpă. Grădinița privată, Happy Kids, funcționa fără autorizație și a devenit subiect de controverse în comunitate. Părinții, care plăteau o taxă lunară semnificativă, sunt acum confruntați cu realitatea că instituția nu era acreditată și nici nu avea autorizație.

Reacții și viitorul anchetei:

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Lisa Crăiuț, a confirmat decesul copilului și a subliniat eforturile depuse de medici. În paralel, Poliția a început o anchetă pentru a clarifica circumstanțele exacte și pentru a determina eventualele neglijențe. Părinții și comunitatea așteaptă cu nerăbdare rezultatele investigației pentru a înțelege pe deplin ce s-a întâmplat și pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

Această tragedie aduce în prim-plan importanța verificării atente a instituțiilor pentru copii și necesitatea unei reglementări mai stricte pentru creșele și grădinițele private. O comunitate șocată și în doliu își îndreaptă acum atenția către siguranța copiilor lor și cer reforme pentru a evita repetarea unei astfel de tragedii.