Politica

Traian Băsescu se află într-o clinică privată din Bruxelles

Cătălin Lucian Iliescu, fost senator și apropiat al lui Traian Băsescu, a dezvăluit că starea fostului șef de stat este una gravă.

E o stare gravă, nu este bine deloc. Nu mai vorbeste, si-a pierdut vocea. La Spitalul Militar inițial a refuzat internarea. În urma unui AVC… asta pare, o semipareză. În general, cei care suferă AVC își pierd vorbirea”, a declarat Lucian Iliescu
Traian Băsescu se află acum într-o clinică privată din Bruxelles, după ce ar fi suferit un AVC.

Medicii nu pot oferi mai multe informatii în momentul de față. Băsescu se afla de miercuri la Bruxelles. Tratamentul este complicat, familia suferă, protocolul este foarte strict. Familia nu are voie sa-l vadă și nu pot afla informatii decât prin telefon.

Zilele trecute a apărut informația pe surse că Băsescu ar urma să fie operat de urgenţă, iar intervenţia pe care o vor face medicii din străinătate nu putea fi făcută în România.

Tot surse au spus că fostul preşedinte Băsescu ar mai fi fost internat în spital în ultima perioadă. Săptămâna trecută, Traian Băsescu ar fi mers la Spitalul Militar din București pentru investigații medicale.

Traian Băsescu a mai fost operat în Franța la spitalul Charles de Gaulle din Paris, unde medicii l-au supus unei operații de transplant de aortă.

Eu am făcut o operație în care m-a operat un chirurg foarte tânăr care a ajuns profesor șef de secție. Mi-a înlocuit aorta. O operație pe care nu o putea face nimeni. Nu era român, dar nici francez. Acest profesor, deși foarte tânăr nu a fost cenzurat de sistemul de profesori care este la noi și care nu lasă niciun tânăr să se ridice”, a declarat Traian Băsescu.

Problemele de sănătate ale fostului preşedinte ar fi apărut după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut miercuri decizia instanței de fond și a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. În urma deciziei Instanţei, fostul preşedinte pierde toate beneficiile pe are le are un fost şef de stat din România.

Deocamdată familia lui Traian Băsescu nu a făcut nicio declaraţie cu privire la starea de sănătate a fostului preşedinte.

sursa