Extern

Ucraina susține că un al doilea general rus a fost ucis în timpul războiului

Serviciile de informații militare ale Ucrainei au declarat marți că forțele ucrainene au ucis un general rus în apropierea orașului asediat Harkov. Astfel, el ar fi al doilea comandat rus care este ucis în timpul războiului
În cursul zilei de marți, Serviciile de Informații militare ale Ucrainei au raportat faptul că un general rus a fost ucis în timpul războiului, în apropierea orașului Harkov.

Generalul-maior Vitali Gerasimov, prim-adjunct al comandantului armatei 41 a Rusiei, a fost ucis luni, a anunțat într-un comunicat Direcţia Şefă de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, după cum precizează sursa citată mai sus, precizând faptul că Reuters nu a putut confirma informația și cu Ministerul rus al Apărării, care nu a putut fi contactat.
Un alt general rus, Andrei Suhovetsky, și el adjunct al comandantului Armatei 41, a fost ucis la sfârșitul lunii februarie.

Ucraina spune că forțele sale au ucis peste 11.000 de soldați ruși, în timp ce Rusia a confirmat aproximativ 500 de pierderi în lupta din țara vecină. Niciuna dintre părți nu a dezvăluit victime ucrainene

sursa