Actualitate

Un bărbat condamnat la CINCI ani de închisoare, pentru ca și-a alimentat mașina cu motorină de 400 de lei și nu a plătit

Un bărbat care și-a alimentat mașina cu motorină în valoare de 400 de lei și nu a plătit a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Pedeapsa atât de mare a fost aplicată ca urmare a faptului că individul era recidivist și a comis și alte fapte penale.

Bărbatul a furat dintr-o benzinărie din Sebeș 80 de litri de motorină. Combustibilul valora 428 de lei, iar faptele au avut loc în mai 2018.

Conform rechizitoriului procurorilor, el a închiriat o autoutilitară și, deși nu avea permis de conducere, a condus pe străzile din Sebeș.

Ulterior, a furat de pe un Audi A4 plăcuțele de înmatriculare și le-a montat pe autoutilitara pe care o conducea.

Inculpatul a condus autoutilitara marca VW LT cu număr fals de înmatriculare, deplasându-se în staţia peco Mol și întrucât pompele erau blocate pentru efectuarea schimbului de tură, a aşteptat deblocarea acestora după care a alimentat în rezervorul autoutilitarei, cantitatea de 72,29 litri motorină în valoare de 428,68 lei, ulterior părăsind staţia peco la volanul autoutilitarei, fără a achita contravaloarea combustibilului, aspect ce a fost surprins de către camerele de supraveghere video amplasate în perimetrul staţiei peco”, se arată în motivarea instanței,.

Bărbatul a fost condamnat pentru furt calificat și conducere fără permis. Magistrații au descoperit că avea și alte condamnări pentru alte fapte penale, așa că a rezultat o sentință de 5 ani și 6 luni închisoare cu executare.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

sursa