Sport

Un fotbalist din Liga 1 a murit la doar 36 de ani

Lucian Todea, fotbalist cu meciuri în prima ligă a României, a murit, vineri, 20 ianuarie, la vârsta de 36 de ani, după o îndelungată suferință cauzată de o formă gravă de cancer.
Tragedie în fotbalul românesc! Un fotbalist din Liga 1 a murit la doar 36 de ani. Lucian Todea a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer la cap şi a murit în noaptea de joi spre vineri.
În ultimele săptămâni, foștii colegi ai lui Lucian Todea se mobilizaseră pentru o stângere de fonduri, banii fiind direcționați către tratamentul pe care fostul fotbalist îl urma.

Pe Facebook au fost licitate tricouri de foști sau actuali fotbaliști (Gigel Bucur, Mihai Neșu, Marius Popa, Adrian Anca, George Pușcaș, Raymond Lukacs, Steliano Filip, Liviu Antal, Ciprian Deac, Denis Alibec, Beto, Mihai Pintilii, Lukasz Szukala, Iulian Cristea, Daniel Celea, Daniel Paraschiv, mănuși cu autograful lui Duckadam, etc.).

Din păcate boala nu a stagnat, iar inima lui Lucian Todea a încetat să mai bată.
Lucian Todea a evoluat de-a lungul carierei la UTA Arad, CSM Râmnicu Vâlcea, Minerul Lupeni, CS Lotul Băile Felix sau CS Odorhei. A debutat pe prima scenă pentru UTA Arad, pe 3 martie 2007, într-o remiză cu FC Argeș, 0-0.

Lucian Todea a fost coleg la Arad cu Florin Hidișan, un alt fost fotbalist răpus tot de cancer.

sursa