Actualitate

Un pacient din România a fost vaccinat la rapel cu serul greșit

Eroare de proporții făcută la un centru de vaccinare din Târgu Jiu. Personalul medical ar fi încurcat dozele de vaccin Pfizer BionTech și Moderna. Pacientul este o persoană vârstnică, încadrată în principala grupă de risc.

Bărbatului în vârstă de 69 de ani i s-a administrat prima dată o doză de Pfizer, iar după 21 de zile, o doză de Moderna. În prezent, autoritățile desfășoară o anchetă pentru a afla cum a fost posibilă această greșeală, pentru a afla dacă au mai fost astfel de gafe și pentru a preîntâmpina pe viitor situațiile similare.

Cum a fost posibilă greșeala cu vaccinurile Pfizer/Moderna

Potrivit primelor informații, pacientul le-ar fi comunicat medicilor informații eronate. El ar fi declarat că este la prima doză și ar fi intrat încăperea în care se făceau vaccinări cu serul nou, de la Moderna.

În acest caz, personalul medical nu ar fi verificat, respectiv nu ar fi gestionat cu suficientă atenție pacienții.

Dimineață, pe la 11.00, s-a prezentat la centrul de vaccinare o familie. Au fost preluați de către medic, li s-a făcut triajul epidemiologic, după aceea li s-a completat acel chestionar și au fost îndrumați către punctele de vaccinare. Acolo soția a intrat în cabinetul pentru rapel Pfizer, iar soțul dânsei a intrat în cabinetul în care se facea prima doză de vaccin Moderna.

Asistenta a spus că l-a întrebat dacă este la prima doză, iar dânsul i-a răspuns că da, i-a făcut doza de Moderna, iar ulterior, când i-au eliberat adeverința, au observat că dânsul trebuia să facă rapelul cu Pfizer„, a declarat Narcis Stoian, director DSP Gorj

sursa