Extern

Israelienii în vârstă de peste 60 de ani urmează să fie vaccinaţi cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19

Prim-ministrul Israelului, Naftali Bennett, va anunța sprijinul său pentru ca israelienii mai în vârstă să primească a treia doză de vaccin împotriva noului coronavirus după ce miercuri seară un grup de experți în sănătate a aprobat inițiativa.

Votul din partea comisiei nu a fost unanim, potrivit presei locale, dar o majoritate a susținut doza de rapel pentru israelienii în vârstă, pe fondul numărului crescând de pacienți grav bolnavi din ultimele săptămâni
Oficialii din domeniul sănătății estimează că vor fi 1.000 de pacienți în stare gravă în total până la sfârșitul lunii august.

În timp ce majoritatea experților au susținut administrarea unei a treia doze israelienilor cu vârsta peste 60 de ani, unii au preferat să ridice pragul la 65 de ani. Haaretz a citat experți anonimi care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la lipsa datelor privind cea de-a treia doză, recunoscând totodată că amânarea unei decizii cu privire la această chestiune ar putea avea consecințe dezastruoase.

Grupului i s-au prezentat, de asemenea, cifre din Marea Britanie, în care scăderea eficacității vaccinului nu a fost la fel de puternică, posibil pentru că beneficiarii de acolo au trebuit să aștepte trei luni între prima și a doua doză, spre deosebire de israelienii care au așteptat aproximativ trei săptămâni.

Odată ce Bennett va lua decizia, problema va reveni directorului Ministerului Sănătății, Nachman Ash, a cărui aprobare este necesară pentru lansarea mai răspândită a celei de-a treia doze. Israelul a început să administreze un al treilea tip de rapel în urmă cu două săptămâni celor cu sistem imunitar grav compromis, stabilind un precedent mondial.

Bennett a indicat deja marți că Israelul se îndrepta spre distribuirea unui al treilea rapel.

sursa