Veste buna pentru toata lumea, cinci medicamente sunt deja pregatite impotriva coronavirusului, insa urmeaza sa fie testate daca ele vor lupta cu boala, relateaza fanatik.ro.
Aceasta Hidroxiclorochina este considerara de multi experti ca fiind un leac al bolii, dar si Donald Trump, spune ca este principalul antidot impotriva COVID-19.
Citește și: Laptele de Aur, Băutura Care Te Scapă de Stres și Insomnie
De astfel, studiul arata ca vor avea multe adverse, iar OMS a decis sa interzica testarea cu acest medicament.
Aceste medicamente vor fi testate timp de 30 de zile în speranța că vor putea reprezenta tratamente anti-COVID.
Aceste medicamente tratează o varietate de cauze.
Citește și: Mituri și adevăruri despre implanturile dentare
Unul dintre ele este Heparina, folosită pentru subțierea sângelui, însă și la terapii pentru afecțiuni musculare, pulmonare și sanguine, care are proprietăți anti-virale.
“Căutăm un semnal de siguranță și de eficacitate, care ar putea reduce severitatea bolii”
“Căutăm un semnal de siguranță și de eficacitate, care ar putea reduce severitatea bolii, durata acesteia și evitarea răspândirii ei.
Însă, primul obiectiv este să împiedice pacienții să intre la terapie intensivă”, a spus Tom Wilkinson, profesor de medicină și unul dintre cercetătorii Accord, pentru The Guardian.
“Sunt studii mici, care pot fi livrate rapid dacă primiim pacienți, așa că ne propunem să adunăm aproximativ 60 de pacienți pentru fiecare grup de studiu, care să primească unul dintre medicamente, în comparație cu standardul obișnuit de îngrijire”, spune Wilkinson.
Cele cinci medicamente care vor fi testate:
Heparina: Un medicament care subțiază sângele, folosit în spitale.
Acesta va fi administrat pacienților de COVID-19 începând din iunie.
În mai multe studii s-a demonstrat că poate avea un efect prin care să împidice inflamațiile în plămâni.
Testele cu Heparina sunt foarte așteptate, deoarece este deja folosit pe scară largă.
El poate fi produs foarte ieftin, în cantități imense, dacă se dovedește a fi eficient.
Bembcentinib: un comprimat dezvoltat de o companie norvegiană, care este utilizat pentru tratarea tulburărilor sanguine.
Medi3506: un medicament antiinflamator dezvoltat pentru afecțiuni ale pielii și boli pulmonare, dar care a fost folosit și în studiile privind astmnul. Acționează pentru a amortiza “furtuna de citokine” care determină sistemul imunitar să intre în criză.
Calquence: un medicament dezvoltat de AstraZaneca, utilizat pentru tratarea limfomului difuz cu celule B mari.
Acționează ca un inhibitor al enzimei BRK și a fost dezvoltat pentru inflamații pulmonare severe. A fost ales pentru procesul de testare după ce probele au arătat că poate opri complicațiile infecției COVID-19 sau a leziunilor pulmonare severe.
Zilucoplan: un medicament dezvoltat de compania belgiană de biopharma UCB, care este deja în proces pentru tratamentul potențial al bolii Miastenia gravis, boală cronică neuromusculară. Speranțele sunt de a opri supraactivarea sistemului imunitar care poate ucide celulele și poate duce la afectarea totală a plămânilor și a țesuturilor.
“Acesta este motivul pentru care este important să aducem fiecare pacient în parte la un proces. Dacă un subiect este eligibil pentru fiecare dintre studii, fie că este vorba despre Accord sau altele, trebuie să i se ofere posibilitatea de a lua parte, deoarece știm că va contribui mult la propria sănătate și la cea publică”, spune Wilkinson pentru The Guardian.