Actualitate

VESTE BOMBA! Elena Udrea si Alina Bica sunt in arest in Costa Rica

VESTE BOMBA! Elena Udrea si Alina Bica sunt in arest in Costa RicaVeste bomba! Elena Udrea si Alina Bica sunt dupa gratii in acest moement in Costa Rica, dupa ce au fost inchise vineri de catre Interpol, relateaza b1.ro.

In momentul de fata, Politia de la Bucuresti incearca sa obtina extradarea celor doua acuzate.

Aceasta extradare este impiedicata de faptul ca inculpata Elena Udrea are un copil in Costa Rica.

La 4 luni de când au fost date în urmărire internaţională, Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute, în Costa Rica.

Cele două prietene se află acum în custodia ″Autorității de Investigaţii Judiciare″⁣ din Costa Rica, dar asta nu înseamnă că vor fi şi extrădate, conform stirileprotv.ro.

Elena Udrea a fost ridicată de poliţiştii Interpol dintr-o cafenea aflată în apropierea blocului în care locuieşte la San Jose.

„În urma schimbului de date şi informaţii transmise prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în cursul acestei nopţi, în Costa Rica, au fost localizate şi reţinute Udrea Elena Gabriela şi Bica Alina Mihaela”, se arată într-un comunicat de presă al IGPR, citat de Agerpres.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul ”Gala Bute”, în care a fost acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu.

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea făptuitorului.