Actualitate

Veste buna pentru toți salariații

Veste buna pentru toti angajatii romani, cinci parlamentari din guvernul PSD, au depus la Senat ca un nou proiect legislativ, care vine cu prevederea cresteri bonurilor de masa al romanilor, cu valoarea de 15,18 lei, prin modificarea legii 165/2018, cu privire la acordarea acestei sume, relateaza www.fanatik.ro.

Inițiatorii proiectului propun modificarea articolului 14(1) din Legea nr. 165/2018 astfel: „Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 20 de lei de la data aplicării prevederilor prezentei legi”.

În prezent, legea în vigoare arată că „valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 15,18 lei”, dar social-democrații care au venit cu ideea proiectului de lege susțin că este necesară această schimbare, deoarece suma de 15 lei nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz.

Social-democrații au considerat că suma de 15 lei nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz

În expunerea de motive se arată: „Promovarea acestui act normativ, modificare ce constă în actualizarea valorii nominale a tichetului de masă la valoarea de 20 de lei, este determinată de valoarea actuală a unui tichet de masă de 15.18 lei (înainte de impozare) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21.40 lei”. Totodată, inițiatorii proiectului subliniază și că „valoarea pe zi a tichetului de masă din România este printre cele mai mici din Europa”.

Mediafax.ro menționează și impactul social prin acoperirea costului unei mese de prânz în timpul unei zile lucrătoare. „Salariații vor avea un beneficiu extra-salarial de valoare semnificativă, cu care vor putea acoperi costul unei mese de prânz în timpul unei zile de lucru.

Folosirea tichetelor de masă cu valoare nominală mai ridicată va crește puterea de cumpărare a beneficiarilor lor în ceea ce privește bugetul personal pentru consumul de alimente”.