Actualitate

Veste extraordinara! Salariul minim crește de la 1 ianuarie 2019! Ministrul Muncii a confirmat!

Veste extraordinara! Salariul minim crește de la 1 ianuarie 2019! Ministrul Muncii a confirmat!Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, vine cu anunt extraordinar pentru toti angajatii romanii, salariul minim brut pe economie va urca pana la 2050 de lei, in 1 ianuarie 2019, relateaza fanatik.ro.

Ministrul a spus că Guvernul lucrează în prezent la o Hotărâre în acest sens. Aceasta a mai anunțat că statul a recuperat considerabil din deficitul la bugetul de pensii.

”În prezent, lucrăm la o Hotărâre de Guvern penru majorarea salariului minim începând de la data de 1 ianuarie şi va fi 2.050 de lei.
Deja am discutat despre acest lucru săptămâna trecută, când ne-a întâlnit cu patronatele şi sindicatele”, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu luni seară.
”La nivelul primului semestru am avut încasări cu 56 la sută mai mult, ca să ne dăm seama ce a însemnat transferul contribuţiilor.
De exemplu, anul trecut am avut un deficit la fondul de pensii de 13 miliarde de lei pe care-i punea statul, în 2016 am avut 15 miliarde, deci suma cu care statul completa bugetul asigurărilor.
Anul acesta avem 4 miliarde pe care trebuie să-i mai pună statul.
Vă daţi seama cât am recuperat doar din acest transfer al contribuţiilor”, a afirmat Vasilescu