Showbiz

Veste nesperată pentru Leo de la Strehaia

Acuzat de fapte grave şi scăpat de arest după ce a susţinut că este grav bolnav, celebrul interlop Leo de la Strehaia le mai dă o lovitură procurorilor şi poliţiştilor.
Leo, pe numele său de inculpat Mihai Ion Stelică, a mai câştigat o luptă în războiul cu poliţiştii şi procurorii, obţinând aprobarea de a se plimba nestingherit prin mai multe judeţe, deşi până mai ieri nu avea voie să părăsească municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. „Admite în parte plângerea formulată de inculpatul Mihai Ion Stelică împotriva ordonanţei nr. 6199/P/2019 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti din data de 04.10.2019. (…) Dispune înlocuirea obligaţiei inculpatului de a nu părăsi mun. Bucureşti şi jud. Ilfov fără încuviinţarea organului pe rolul căruia se află cauza cu obligaţia inculpatului de a nu părăsi mun. Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Dolj, Mehedinţi, Caraş Severin şi Timiş”, au decis, recent, judecătorii.
Acuzat de escrocherii

Leo de la Strehaia este judecat, alături de fiul său şi alte persoane, într-un dosar de înşelăciune, în care a fost şi arestat preventiv. Imediat după ce a fost pus sub acuzare, Leo s-a îmbolnăvit subit şi a stat mai mult prin spital, iar după ce judecătorii au decis să îl lase în libertate, s-a făcut bine. “Admite cererea inculpatului Mihai Ion Stelică. Înlocuieşte măsura arestării preventive luate prin Încheierea nr. 399/30.07.2019 a Tribunalului Bucureşti în dosarul nr. 21327/299/2019, definitivă, cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Dispune punerea în libertate a inculpatului de sub puterea măsurii arestării preventive la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, dacă nu este arestat sau deţinut în altă cauză”, au dispus magistraţii. În mod bizar, aceiaşi magistraţi de la Judecătoria Sectorului 1 hotărâseră, cu doar câteva zile înainte, să îi respingă cererea şi să îl ţină în arest pe Leo.
Dosar pentru deţinere ilegală de muniţie

Pe lângă dosarul în care este acuzat de escrocherii, interlopul supranumit „Prinţul ţiganilor” s-a ales şi cu un dosar penal pentru deţinere ilegală de muniţie. Surse judiciare au dezvăluit, în exclusivitate pentru SPYNEWS, că respectivele cartuşe au fost descoperite în casa lui Leo în urma unei percheziţii şi că procurorii au dispus confiscarea cartuşelor şi proiectilelor pentru arme cu aer comprimat. La scurt timp, însă, dosarul a fost clasat, iar Parchetul a solicitat instanţei să aprobe confiscarea muniţiei, urmând ca aceasta să fie distrusă. „Dispune luarea măsurii confiscării speciale cu privire la următoarele bunuri: 40 cartuşe calibru 12 mm tip Brenneke, 76 de cartuşe calibru 12 mm cu alice, 30 diaboluri plumb calibru 4,5 mm şi un încărcător tip pistol mitralieră, menţionate în dovada IPJ Mehedinti seria H, nr. 0171329 din 06.03.2019. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, au decis judecătorii, la momentul respectiv.

mai mult aici.