Actualitate

Vezi ce alimente ar trebui neaparat spalate mereu înainte de a le consuma

Vezi ce alimente ar trebui neaparat spalate mereu înainte de a le consumaÎncă din copilărie, am fost învățați să spălăm tot ceea ce mâncăm, dar foarte puțini oameni știu că unele obiceiuri sunt dăunătoare.
Spălarea anumitor alimente face mai mult rău decât bine, pentru că astfel împrăștii bacteriile și te alegi cu alte efecte negative.

Citește în continuare despre cum să prepari alimentele pentru gătit și greșelile pe care le faci zilnic în bucătărie.

Nu spăla niciodată

1. Ouăle

De obicei, se pune o substanță specială pe ouă, pentru a le proteja de contaminarea cu diverse bacterii, iar apa distruge această protecție, deci n-ar trebui să speli ouăle.

2. Puiul

Bacteriile de pe puiul proaspăt sunt foarte periculoase pentru sănătatea ta și printre ele se numără salmonella. Mulți oameni consideră că dacă spală puiul înainte de gătire vor rezolva problema cu contaminarea, dar acest lucru este fals. Când speli puiul, apa ajută bacteria să se răspândească pe mâini și chiuvetă. Dacă începi să prepari piuiul proaspăt imediat, bacteriile vor muri oricum de la căldură și potrivit bucătarilor exeperimentați, cel mai bine este să fierbi puiul de două ori, iar după ce apa fierbe trebuie să o schimbi.

3. Carnea

La fel ca în cazul puiului, n-ar trebui să speli carnea proaspătă (de vită, porc, oaie sau orice altceva) pentru că spălatul ei ajută bacteriile să se răspândească pe chiuvetă și mâini. Scapi imediat de bacterii când aduci carnea la temperaturi înalte, prin gătire. Înainte de a găti, folosește șervețele pentru a îndepărta sucul propriu al cărnii, apoi spală-te pe mâini cu săpun și apă caldă.

4. Pastele

Este greu de zis cine a spus că e o idee bună să speli pastele, dar bucătarii cred că apa îndepărtează amidonul care le ajută să absoarbă mai bine sosul. Poți spăla pastele doar după ce le-ai gătit, dacă vrei să le folosești în salate sau dacă ai pus prea multă sare.

5. Ciupercile

Nu poți ține ciupercile pentru prea mult timp sub apă, deoarece absorb foarte bine și rapid apa. Este mai bine să le clătești ușor și rapid apoi să le usuci pe un prosop de hârtie. Ar trebui să faci asta fix înainte de a le găti, altfel se vor strica mult mai repede și își vor pierde elasticitatea.

Spală mereu

1. Fructele și legumele cu membrana comestibilă

Dacă ai impresia că fructele și legumele cu coaja comestibilă sunt curate, te înșeli. Tot ar trebui să le speli acasă, înainte de consum, dar fără săpun. După ce le-ai trecut pe sub apă rece, doar usucă-le cu un prosop de hârtie.

2. Conservele

Bacteriile nu pot intra înăuntru, datorită capacului, dar cu siguranță, dacă nu speli conserva înainte de a o deschide, bacteriile vor infecta conținutul.

3. Fructele și legumele cu coajă tare

Indiferent cât de bine le curățăm, bacteriile de pe coajă tot vor ajunge pe acele părți care sunt comestibile. Tocmai de aceea, ar trebui să speli mereu, înainte de a le mânca, bananele, pepenii și alte fructe sau legume cu coajă tare, necomentibilă.

4. Nucile

Ar trebui să speli mereu nucile, chiar dacă sunt curățate. N-ai cum să știi niciodată unde au fost depozitate și în ce condiții au stat sau au fost transportate. Pe lângă a le spăla, apa ajută la eliminarea acidului fitic pe care nucile proaspete îl conțin și care le protejează de paraziți, dar este periculos pentru organismul uman.

5. Fructele uscate

Acest tip de fructe este considerat a fi unul dintre cele mai murdare. Acest lucru este în special adevărat la cele vândute la kilogram, dar chiar dacă ai cumpărat fructe uscate ambalate frumos, trebuie să le speli înainte sau chiar să le lași la muiat mai multe ore.

Feminis.ro