Politica

Victor Ponta: „sa triplat datoria publică în ultimii cinci ani”

Victor Ponta a discutat, în direct la România TV, despre tensiunile create în Coaliție din cauza noii Legi a pensiilor. Cum crede fostul prim-ministru că îi va afecta acest lucru pe politicieni.

Eu cred că aici cei de la PNL au zis, dacă mărim pensiile, de fapt, nu le mărești, aplici legea în vigoare. Lege care s-a aplicat și în mandatul premierului Ciucă, și în mandatul premierului Cîțu, și în mandatul premierului Orban. Nu e că pe vremea guvernelor lor nu aveam bani. Era normal să dea și Ciolacu acea indexare prevăzută de lege. Haideți să fim foarte direcți. Nu știu, 13% sau cât va fi, la cât au crescut prețurile, nu știu dacă acoperă aceste creșteri. Trebuiau dați acești bani pentru anul 2024, nu știu ce a fost, probabil că au discutat, că merg pe liste diferite PNL-ul, probabil că și-au dat seama că n-are cum să ia PSD pe listă pe PNL.
A fost o chestie de orgoliu, dar s-a rezolvat. S-a rezolvat în sensul în care legea a trecut, a semnat-o toată lumea. Problema principală la anul va fi nu doar de bani de pensii, în general dacă putem, cum s-a reușit acum pe ultimele două-trei luni, să oprim un pic căderea, că să o luăm în sus mai durează, din punct de vedere al încasărilor, dar măcar să nu ne mai ducem din ce în ce mai jos, cum ne-am dus în ultimii cinci ani, când am triplat datoria publică”, a spus Victor Ponta.
Cred că domnul Iohannis, deocamdată, mai are vizite de făcut, cred că are un singur obiectiv – cine rămâne în urma domniei sale, asta e o boală veche la politicieni, nu doar la cei din România. Să-i pună ei pe urmași. Cred că domnul Iohannis mai are acest obiectiv, nu cred că îl interesează PNL, cred că vrea să fie Nicolae Ciucă la președinte. Dar trebuie să vrea și votantul și după cum arată absolut toate sondajele, în turul doi va fi candidatul PSD cu candidatul AUR, că se schimbă ceva până atunci, se poate schimba într-un singur fel: PNL să guverneze extraordinar de bine, dar dacă te opui la pensii, ce electorat să câștigi.
Nu cred că domnul Iohannis acum e cel mai popular om cu care să-ți faci campanie, dimpotrivă. Eu nu aștept de la domnul Ciucă să cumpere pătrunjel și să pupe vânzătoarea de pătrunjel. Aștept să fie un președinte sau un candidat care să spună cine e și ce vrea să facă. Eu am firmă, eu vreau să aud ce face domnul Ciucă pentru noi, pentru firme, cei care plătim salarii și plătim taxe. În timpul alegerilor se spun vorbe multe, promisiuni multe și puține adevăruri”, a mai spus Victor Ponta.