Politica

Victor Ponta şi Robert Negoiţă vor avea candidaţi comuni

Concurenţă şi pe partea stângă a eşicherului politic, după ce Prom România şi primarul sectorului 3 au anunţat o alianţă pentru Bucureşti.
PRO România și București 2020 au bătut palma. Victor Ponta și Robert Negoiță au stabilit ca partidele lor să aibă candidați comuni la Primăria Capitalei, la sectoare, dar și la Consiliul General al Municipiului București și la consiliile de sector.

Alianța se va numi București 2020, conform anunțului făcut către presă.
Victor Ponta a anunțat, miercuri seară, că formațiunea sa Pro România își va anunța săptămâna viitoare candidații pentru alegerile locale din București, iar acest lucru se va face probabil alături de Robert Negoiță, primarul de la Sectorul 3 care a plecat recent din PSD lansând mai multe atacuri la adresa social-democraților.

„Pro România va avea candidaţi la Primăria Capitalei, la primăriile de sector şi îi anunţăm săptămâna viitoare, probabil cu Robert Negoiţă. Ne-am unit forţele cu Robert”, a spus Victor Ponta, într-o emisiune la TVR 1, citat de Agerpres.

El a subliniat că Pro România va avea propriul candidat la Primăria Capitalei, fără a menționa dacă poate fi chiar el.

„Pro România va avea un candidat care va oferi o alternativă faţă de domnul Nicuşor Dan şi doamna Firea. Pro România o să aibă candidat care va lua multe voturi de la Nicuşor Dan şi de la Gabriela Firea”, a arătat fostul premier.

Candidat la Primăria Capitalei ar putea fi chiar Robert Negoiță, care în conferința de lansare a noii sale formațiuni București 2020 a lansat mai multe atacuri la adresa primarului general Gabriela Firea, dar fără a o numi, și nu a menționat explicit planul pentru un nou mandat la sectorul 3.

„Mi-am dat seama de cât de complicată este situația Bucureștiului, în care depindem de partide, de care, de cele mai multe ori este tratat la ‘și alții’. Bucureștiul are nevoi speciale, a fost tratat de multe ori ca o Cenușăreasă.

Actualele partide politice sunt încremenite în trecut. Consider că astăzi ne asfixiem în trafic din cauza Guvernului și a Primăriei Generale. Nu s-a făcut nimic pe partea de infrastructură. Sunt sate care au centură ocolitoare, iar Bucureștiul nu, din cauza ticăloșeniei celor care au guvernat România. Noi încercăm să promovăm un altfel de a face administrație mai ales și mai puțină politică. Activitatea noastră trebuie să se concentreze 99% pe administrație, pe muncă. Avem nevoie și de politică, dar nu mai mult de 1%. „, spunea Robert Negoiță, pe 16 iulie.

sursa