Sport

Vlad Marinescu este noul preşedinte al Federaţiei Internaţionale Esport

Vlad Marinescu este noul președinte al Federaţiei Internaţionale Esport, după ce Colin Webster a decis să demisioneze din această funcție.

Americanul de origine română a ajuns în fruntea IESF chiar la propunerea lui Webster și va rămâne așa până la reuniunea ordinară a Adunării Generale.

Vlad Marinescu este fiul preşedintelui Federaţiei Române de Arte Marţiale, Florentin Marinescu, și a fost cooptat în conducerea IESF în aprilie 2019. Din decembrie, el era vicepreședinte al forului.

Vlad Marinescu, noul președinte al Federaţiei Internaţionale Esport

Federaţia Internaţională Esport, cea mai veche structură care se ocupă de sportul electronic, având peste 70 de federații afiliate, a anunțat că are un nou președinte, în persoana americanului de origine română Vlad Marinescu.

Potrivit unui comunicat emis de către Federaţia Internaţională Esport, Colin Webster, cel care conducea forul din 2009 până acum, a decis să demisioneze deoarece pandemia de coronavirus a făcut dificil pentru el să îşi îndeplinească atribuţiile din Africa de Sud. Webster a propus ca funcția lui să fie preluată de Vlad Marinescu, până acum vicepreședinte al forului, iar în locul românului să fie numit şeicul Sultan Bin Khalifa Bin Sultan Al Nahayan. Ambele propuneri au fost acceptate de către consiliul de conducere al IESF cu unanimitate de voturi. Cei doi vor rămâne în aceste funcții până la viioarea reuniune ordinară a Adunării Generale.

IESF a lăudat activitatea lui Webster, președinte din 2009. Sub conducerea sa, numărul federațiilor devenite membre ale forului a crescut de la 30 la peste 70. El va rămâne membru al consiliului de conducere al Federaţiei Internaţionale Esport.

Fondată în 2008, Federaţia Internaţională Esport este cea mai veche structură care se ocupă de sportul electronic. Din 2009, ea era condusă de Colin Webster.

Sursa