Extern

Zelenski: Să nu uităm ce s-a întâmplat, pe cine am pierdut şi că trebuie să fim puternici

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică seară, într-un discurs către Ucraina rostit din avion, că ţara nu trebuie uite, cu ocazia Zilei de Comemorare a Victimelor Represiunii Politice, pe cine a pierdut şi că trebuie să fie puternică.
Volodimir Zelenski a vorbit despre deplasările din ultimele zile şi despre discuţiile pentru Ucraina. “Terminăm această săptămână foarte dificilă, dar foarte importantă.

Vineri, am avut Liga Arabă. Sâmbătă şi duminică – G7 plus Ucraina şi un format extins. A fost intens. Lumea ne aude glasul. Garanţii de protecţie şi securitate, recuperarea tuturor teritoriilor noastre, a tuturor oamenilor noştri, justiţie, implementarea Formulei noastre de Pace… Avem o înţelegere cu majoritatea lumii cu privire la fiecare punct important pentru Ucraina. Şi împreună vom creşte potenţialul Ucrainei.
Astăzi, duminică, aici la Hiroshima, Ucraina a fost un participant cu adevărat onorat la summitul G7. Subiectul Ucraina este principal, respectul pentru toţi ucrainenii este deosebit. Sunt recunoscător G7!

sursa