Advertoriale

3 semne de întrebare pe care Mirel Rădoi le are înaintea meciurilor echipei naționale

Echipa națională a României se pregătește să dispute două meciuri importante în luna octombrie, în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022.

Pe 8 octombrie, echipa lui Rădoi va merge în Germania, pentru cel mai dificil meci din grupă, programat de la ora 21:45. Apoi, peste doar trei zile, echipa noastră va primi vizita Armeniei, de la aceeași oră.

Clasamentul grupei J este următorul: 1. Germania 15 puncte, 2. Armenia 11 puncte, 3. România 10 puncte, 4. Macedonia de Nord 9 puncte, 5. Islanda 4 puncte, 6. Liechtenstein 1 punct.

După meciurile cu Germania și Armenia, echipa noastră va disputa ultimele două meciuri. Pe 11 noiembrie vom primi vizita Islandei, iar pe 14 vom încheia grupa în deplasarea din Liechtenstein.

Conform formatului competițional, câștigătoarea grupei se califică la Cupa Mondială, iar ocupanta locului 2 joacă baraj. Potrivit cotelor din secțiunea pariuri online NetBet, Germania are cota 1.03 să câștige grupa, în timp ce România are cota 17.00. Armenia (cota 34.00), Macedonia (cota 41.00) și Islanda (cota 1001.00) sunt următoarele.

În schimb, România are șanse mult mai mari să termine pe locul 1 sau 2, cota fiind 1.80. Germania are cota 1.02, Macedonia de Nord are 2.50, iar Armenia are 7.00. Cotele sunt preluate din oferta operatorului NetBet, unde utilizatorii găsesc și peste 2.000 de jocuri în secțiunea aparate online NetBet, alături de mese de ruleta și blackjack live, table pe bani pe reali și multe altele.

Semnele de întrebare pe care Mirel Rădoi le are înaintea meciurilor din octombrie:

1. Cu cine dăm gol? – Mirel Rădoi a anunțat până acum doar lista preliminară cu jucători convocați, iar pe ea se află doi atacanți: George Pușcaș și Florin Andone. Pușcaș a fost iertat de Rădoi după cartonașul roșu din Armenia, iar acum primește o nouă șansă. Totuși, el este într-o formă foarte slabă, ținând cont că ultimul gol marcat de el datează tocmai din 5 aprilie 2021. Așadar, el nu a mai înscris de jumătate de an. Nici Florin Andone nu stă mai bine. Atacantul s-a transferat în această vară la Cadiz, dar nu a prins încă niciun meci ca titular și nici nu a marcat. Ultima dată când Andone a marcat a fost pe 18 octombrie 2019, când era jucătorul lui Galatasaray. De atunci, cariera sa a fost marcată de accidentări. Cel mai probabil, Rădoi se va orienta spre Liga 1, unde Claudiu Keșeru a înscris constant de la transferul la FCSB. O altă soluție este Denis Alibec, dar acesta revine după o accidentare gravă.

2. Probleme pe postul de fundaș stânga – Postul de fundaș stânga rămâne în continuare o bătaie de cap pentru națională, așa cum a fost în ultimii ani, după retragerea lui Răzvan Raț. Mario Camora nu a convins în ultimele meciuri și nici la CFR Cluj nu a jucat foarte bine. Nicușor Bancu a avut și el evoluții oscilante. Pe lista preliminară se află Cristi Ganea și Alin Toșca, dar Rădoi nu știe în momentul de față pe cine va miza în cele două partide din luna octombrie.

3. Va fi Maxim la lot? – Alexandru Maxim a fost un jucător important în lotul României de la venirea lui Mirel Rădoi, însă în ultima perioadă a avut probleme medicale și nu a jucat prea mult în Turcia. De altfel, el abia a revenit după o accidentare și a prins câteva minute. Deși se află pe lista preliminară cu jucători convocați, sunt șanse mici ca el să facă parte din lotul lărgit, ținând cont de forma în care se află Alexandru Mitriță la PAOK.