Extern

300 de euro pentru persoanele de peste 60 de ani care se vaccinează

Bani pentru pensionari de Sărbători. Parlamentul de la Bratislava a aprobat recent un act normativ potrivit căruia persoanele cu vârsta de peste 60 de ani care s-au vaccinat sau care se vor vaccina vor primi ”contribuții financiare” de la bugetul de stat în cuantum nominal de 200 până la 300 de euro
Potrivit variantei inițiale a actului normativ, pensionarii în cauză ar fi urmat să primească bonuri valorice în valoare nominală de 500 de euro, care ar fi putut fi folosite pentru servicii hoteliere, achiziția de alimente sau alte scopuri, dar proiectul a fost modificat prin mai multe amendamente în timpul dezbaterilor, precizează publicația citată.

În varianta finală proiectul prevede o contribuție de 300 de euro pentru fiecare persoană cu vârsta de peste 60 de ani care primește o primă doză până la sfârșitul acestui an, sau care se înscrie și apoi se vaccinează până la 15 ianuarie anul viitor.
Vor primi câte 200 de euro toți pensionarii care s-au vaccinat cu a doua doză de la 30 iunie a.c și până în prezent, precum și cei care o fac până la sfârșitul acestui an sau până la 15 ianuarie anul viitor.

De asemenea, pensionarii care se vaccinează până la 31 decembrie a.c. și primesc rapelul până la 1 martie anul viitor, vor primi și ei câte 200 de euro.

Drepturile bănești nu se acordă decât dacă vaccinarea a avut loc pe teritoriul Slovaciei.

sursa