Social

7 motive pentru care tatal este ideal pentru a sta cu copilul

Dacă abia te-ai întors la muncă după concediul de maternitate și soțul tău a ales să stea măcar câteva zile acasă cu cel mic, fără tine, dar tu îți faci griji că nu se va descurca, atunci citește acest articol.
Dacă partenerul tău are ocazia să stea câteva ore, zile sau chiar săptămâni cu copilul, merită să încurajezi inițiativa și să le urezi distracție plăcută.

1. Este important ca un copil să petreacă timp cu ambii părinți

Dacă cel mic stă prea mult timp doar cu tine, deoarece încă nu lucrezi sau ai revenit la muncă doar cu jumătate de normă, să-l lași singur cu tatăl îți va permite ție să-ți vezi de ale tale și lor să se împrietenească.

2. Îi arată copilului că nu veți fi mereu împreună

Dacă tu și partenerul tău trebuie să lucrați deseori în deplasări, să lași copilul doar cu el îi permite acestuia să se obișnuiască cu ideea că nu veți fi mereu împreună, ceea ce previne anxietatea infantilă, mai ales dacă cel mic e obișnuit cu ambii părinți alături de el sau doar în brațe.

3. Îți permite să iei o pauză

Dacă partenerul tău și copilul petrec regulat timp împreună, acest lucru îți permite să fii și altceva în afară de mamă, măcar pentru o perioadă scurtă. Poți folosi acest timp pentru orice crezi tu de cuviință, cum ar fi o vizită la salon, o baie cu spumă sau o ieșire cu fetele.

4. Partenerul se revanșează pentru concediul tău de maternitate

Tu ai avut oricum mai mult tmp de petrecut doar cu copilul, acesta fiind dependent de tine în primele luni de viață, așa că prin permiterea unei perioade în care tatăl să stea singur cu cel mic relațiile devin egale și e ca și când partenerul tău s-ar revanșa pentru toate acele zile în care te-a lăsat singură.

5. Poți face alte lucruri

Dacă nu trebuie neapărat să lucrezi când cei doi sunt împreună, aunci poți face curat așa cum îți doreai de mult, poți călca toate tricouile și bluzițele pe care nu le-ai mai purtat dinainte de sarcină, poți spăla în sfârșt liniștită o mașină de rufe și câteva vase și orice alte sarcini casnice pe care le faci cu greu sau deloc când trebuie să ai grijă de un copil.

6. Întărește relația tată-copil

Dacă, dintr-un motiv oarecare, partenerul tău nu se simte în largul lui să aibă toată responsabilitatea creșterii copilului, este tocmai pentru că nu a petrecut suficient timp cu el, dar de data aceasta, timpul îi va uni pe cei doi. În plus, copilul va simți disponibilitatea tatălui și se va relaxa și el.

7. Îi face pe amândoi să iasă din casă

Casa este locul în care proaspeții părinți se simt cel mai bine, dar dacă îți încurajezi partenerul să iasă singur cu copilul afară, acea zonă de confort se va mări și ei vor putea crea amintiri plăcute împreună.

Feminis.ro