Social

9 strategii pentru a fi fericită

Dacă nu te iubești pe tine însăți ai o viață foarte grea, pentru că nu te cunoști de fapt suficient de bine și nu știi ceea ce-ți place să faci, prin urmare nu ești mulțumită cu viața pe care o duci.
Puțină lume știe cât de aproape este de adevăratul eu, dar când decizi să-ți dezlănțui adevăratul sine, lucrurile vin ca din cer dacă începi prin a te iubi pe tine în primul rând și abia apoi pe ceilalți.

Nu-ți ignora dorințele

De obicei, oamenii petrec prea mult timp încercând să-i facă fericiți pe alții și ignorându-și propriile nevoi. Trebuie să te întrebi dacă cei pentru care te sacrifici chiar te merită sau ar fi cazul să mai lucrezi și la propria liniște sufletească.

Dimineața fă-ți un pic de timp doar pentru tine

Trezește-te dimineața devreme chiar dacă la început ți se pare greu, deoarece astfel îți vei putea savura cafeaua liniștită înainte să se trezească toată casa. Este esențial să ai câteva momente doar pentru tine așa cum e necesar ca o mamă să se trezească înainte de copii, pentru a le prepara micul dejun.

Gândește pozitiv despre propria persoană

Lumea este dificilă și are foarte multă energie negativă, așa că nu mai trebuie să contribui și tu la acest trend. Dacă nu primești dragostea și recunoașterea necesară din partea altora sau dacă greșești ceva, nu mai spune deja clasica propoziție „ce proastă sunt” ci mai degrabă trage învățămintele din cele întâmplate și iubește-te singură.

Gândește înainte să acționezi

Gândește-te întotdeauna dacă ceea ce ești pe cale să faci afectează în vreun fel negativ pe altcineva și dacă merită cu adevărat, pentru că a face ceva din bunătate, respectiv a nu acționa în anumite cazuri, îți aduce un sentiment special de bine.

Fă ceea ce îți place

Răsfață-te cu o masă la restaurant, plimbă-te prin pădure, desenează, ia-ți o bluză nouă și cel mai important, lucrează într-un domeniu care-ți face plăcere, care nu te face să revii acasă cu dureri de cap și pentru care te trezești dimineață lejer.

Apropie-te de natură

Între om și natură există o legătură foarte puternică. Gândește la cum simți primele raze ale dimineții, adierile de vânt și senzația pe care ți-o dau păsările ciripind. În singurătate și în natură iau naștere cele mai bune idei, așa că relaxază-te și ia o gură de aer.

Fă-ți analizele regulat

Examinează-te periodic atât singură cât și la medic, pentru a putea identifica din timp orice afecțiune. Ascultă-ți corpul și iubește-l, este esențial pentru bunăstarea ta. Chiar dacă acest lucru nu este important pentru alții, pentru tine ar trebui să fie, deoarece dacă se acumulează mai multe probleme de sănătate îți va fi mai greu să le tratezi.

Bucură-te de singurătate

Singurătatea are o putere deosebită și doar de tine depinde dacă o lași să te distrugă sau să te facă să te simți mai bine. Când ești singură poți face tot ceea ce-ți dorești fără a-ți ajusta programul în funcție de altcineva. Această putere te face să te simți independentă și gândește-te cât de greu le e altora să te aprecieze dacă nici măcar tu nu o faci.

Reculege-te

Cu toții avem un loc, fizic sau imaginar, în care mergem când crunta realitate ne copleșește, trebuie doar să îl descoperi pe al tău. Nu trebuie de fiecare dată când ți-e greu să înfrunți lumea, uneori îți face mult mai mult bine dacă te retragi și te reculegi.

sursa