Extern

Atacul terorist din Viena a fost revendicat de Statul Islamic

Atacul terorist din Viena a fost revendicat, marți, de gruparea Statul Islamic, informeaz Reuters, care citează agenția de propagandă Amaq News. Patru civili și un atacator au murit, iar alte 22 de persoane au fost rănite în atacul comis luni seară în capitala Austriei. 14 persoane au fost reținute și audiate în acest caz.

Statul Islamic își asumă atacul terorist comis în capitala Austriei

Alături de comunicatul prin care își asumă atacul din Viena, militanții ISIS au publicat și o fotografie a unui bărbat cu barbă, identificat drept ”Abu Dagnah Al-Albany”, și despre care se spune că este cel care a deschis focul în centrul capitalei austriece după care a fost ucis de poliție.

În imagine, Al-Albany este înarmat cu un pistol, o mitralieră și o macetă și poartă un inel pe care ar fi gravată propoziția ”Mohammed este mesagerul lui Allah”, potrivit sursei citate.

Potrivit autorităților de la Viena atacatorul împușcat mortal de forțele de ordine este un tânăr în vârstă de 20 de ani, care fusese condamnat pentru implicare într-o organizaţie teroristă și eliberat condiționat din închisoare. Bărbatul era originar din Macedonia de Nord. El fusese eliberat din detenție în urmă cu mai puțin de un an.

Cel puțin 4 civili au fost uciși în atacul terorist de la Viena

Atacul terorist din Viena s-a desfășurat în șase locuri diferite din oraș. Autoritățile vorbesc despre un plan bine pus la punct de mai mulţi atacatori, care au ţintit locuri populate din Viena, în ultima seară dinainte de intrarea în vigoare a restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. În schimbul de focuri dintre terorişti şi oamenii legii, unul dintre poliţişti şi-a pierdut viaţa.
VESTEA TRISTĂ a momentului: Ea este TÂNĂRA INCENDIATĂ în valiză la Giurgiu. CINE este, de fapt

Un atacator a fost, la rândul său, ucis de forţele de ordine.

Imediat după atacuri, autorităţile au luat decizia să închidă mijloacele de transport în comun din centrul Vienei. De asemenea, ministrul de Interne a anunţat că elevii pot rămâne acasă, chiar dacă au cursuri. Asta pentru că cel puţin unul dintre atacatori se află încă în libertate.

Reacțiile liderilor europeni

Liderii europeni, în frunte cu Emmanuel Macron și Ursula von der Leyen au condamnat imediat atacurile teroriste din capitala Austriei.

Un mesaj a fost transmis luni noapte și de președintele Klaus Iohannis.

”Vești teribile de la Viena în seara asta. Condamn cu tărie aceste atroce acte de teroare. Condoleanțele mele familiilor și celor apropiați victimelor. România este solidară cu Austria”, a transmis Klaus Iohannis pe Twitter.

sursa