Scitech

Bill Gates trage semnalul de alarmă: „Ne vom confrunta cu o pandemie mai mortală dacă vom face asta”

Bill Gates vine cu o nouă poziție publică pe marginea subiectului care fierbe de 4 luni de zile, pandemia de coronavirus. Omul de afaceri de american a vorbit din nou despre vaccinuri, pentru tratarea COVID-19.

Bill Gates crede că nu banii ar trebui să dicteze atunci când vine vorba de lupta antiCOVID. În opinia fondatorului Microsoft, vaccinul împotriva coronavirus ar trebui distribuit persoanelor care au cea mai mare nevoie.

„Dacă lăsăm medicamentele şi vaccinul să meargă către cel mai mare ofertant, în locul oamenilor şi locurilor unde este cea mai mare nevoie, ne vom confrunta cu o pandemie mai lungă şi mai mortală.
Avem nevoie de lideri care vor face aceste decizii de distribuţie bazându-se pe egalitate, nu pe factorii de influenţă de piaţă”, a declarat Bill Gates, potrivit CNBC.

Țările UE vor putea cumpăra medicamente experimentale împotriva COVID-19

Comisia Europeană a încheiat acorduri cu producătorii de medicamente Roche (ROG.S) și Merck KGaA (MRCG.DE) pentru a asigura livrările de tratamente experimentale pentru COVID-19, a declarat miercuri o sursă a Comisiei pentru Reuters.

Acordurile urmează solicitări din partea statelor UE din mai pentru a achiziționa cele două medicamente și vin în contextul în care guvernele din întreaga sunt în competiție pentru acces la terapii potențiale și vaccinuri împotriva COVID-19, chiar înainte de a dovedi eficacitatea acestora.

În prezent, la nivel mondial, există peste 100 de vaccinuri aflate în testare.

sursa