Extern

Blocarea franceză a fost ușurată pentru a ajuta școlile și călătoriile

Copiii francezi s-au întors la cursuri în școlile din întreaga țară și a fost ridicată interdicția de călătorie internă, deoarece guvernul facilitează al treilea blocaj Covid.

Cetățenii pot călători acum mai mult de 10 km (șase mile) de casă și pot merge oriunde în Franța. Și nu mai trebuie să poarte un formular care să ofere un motiv valid pentru călătorie.

Al treilea blocaj, mai ușor decât cele două precedente, a intrat în vigoare în martie.

O stingere pe timp de noapte rămâne în vigoare.

Acea acoperire a timpului acoperă de la 19:00 (17:00 GMT) la 06:00 la nivel național și orice încălcare atrage o amendă de 135 EUR (117 GBP; 163 USD).

Conform planului guvernului, următoarea fază de relaxare va începe pe 19 mai, când starea de acoperire va fi împinsă înapoi la 21:00, serviciul în aer liber va fi permis la cafenele și restaurante, iar spectatorilor li se va permite să se întoarcă la locurile sportive.

Împreună cu locurile de luat masa, Franța ține întreprinderile neesențiale, centrele comerciale și facilitățile de agrement.

Ce se întâmplă cu lansarea vaccinului în UE?
UE dezvăluie planuri pentru întoarcerea turiștilor de peste mări
Europa ridică restricțiile de blocare?
În prezent, Franța înregistrează în jur de 25.000 de noi infecții cu coronavirus pe zi, iar numărul pacienților cu terapie intensivă cu Covid-19 a scăzut sub 5.600.

Canalul francez BFMTV spune că totalul pacienților cu Covid în spital a fost 28.818 duminică – în urmă cu o săptămână era peste 30.000. Numărul total al deceselor Covid din Franța este acum peste 104.800.

Atenție în școli
În timp ce cei mai mici copii au putut participa la cursurile școlare, elevii secundari au fost ținuți acasă, bazându-se pe învățarea la distanță.

Majoritatea elevilor secundari s-au putut întoarce luni la școală. Cu toate acestea, studenții liceului – cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani – sunt supuși distanțării sociale, ceea ce înseamnă că clasele sunt doar pe jumătate.

Cei cu vârsta de 11 și 12 ani s-au întors luni la școală. Dar în grupul de vârstă de la 13 la 15 ani, numărul a fost restricționat în cele 15 districte franceze cu cele mai mari rate de infecție. Parisul și zonele din jurul capitalei sunt printre cele mai afectate de Covid.
Autoritatea sanitară din Danemarca a renunțat la vaccinul Johnson & Johnson – cunoscut și sub numele de vaccinul Janssen – din programul de vaccinare al țării, din cauza unei posibile legături cu cheagurile de sânge rare. Luna trecută, Danemarca a renunțat și la vaccinul AstraZeneca din același motiv, însă ambele au fost aprobate de autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE.
Franța a vaccinat 12,4% din populația sa adultă împotriva Covid, relatează BFMTV.

sursa