Social

BOR: „Credincioșii nu vor mai primi refuzul din partea preoților”

După IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, un alt preot a declarat faptul că bisericile nu vor mai fi închise pentru credincioși. Preotul Alexandru Lungu din Fălticeni, a făcut anunțul, în social media.

„Vom fi amendați, hăituiți de poliție, atât noi cât și credincioșii, nu contează, este timpul mărturisirii! Toți cei care își doresc să-și manifeste liber acest drept fundamental și a participa fizic în noaptea de Înviere pentru a primi lumina Sfânta și a trăi Sfânta Liturghie în biserici și nu din nou în fața ecranelor, vă garantez că nu vor mai primi refuzul preoților! Anul acesta mărturisim, cu orice risc! Sus să avem inimile noastre!”, a transmis Alexandru Lungu.

IPS Teodosie, hotărât să țină slujba de Înviere

În urmă cu câteva zile, IPS Teodosie a vorbit despre măsurile preoților pentru Paștele din acest an.

„Iată și noi suntem amenințați în aceste zile căci, cine știe, poate trebuie să se închidă și bisericile. Nu se vor închide la noi, să luptăm împreună și să ne mărturisim credința.

Biserica nu-i a celor care sunt autorități vremelnice, biserica aparține lui Dumnezeu și ne aparține și nouă celor ce ne rugăm. Cei care nu pot și nu știu să se roage pot să spună orice, dar noi ne vom ține rânduiala”, a anunțat IPS Teodosie.