Sport

Brazilia și Croația, calificate în sferturile Cupei Mondiale

Luni, 5 noiembrie, au mai fost decise alte două echipe care merg în sferturile Cupei Mondiale de Fotbal din Qatar, 2022. Brazilia s-a distrat cu Coreea de Sud, iar Croația a trecut cu mari emoții de Japonia.
În primul meci de la Mondial după calificarea din grupe, Brazilia a început în forță cu Coreea de Sud. Vinicius Jr. a deschis scorul în minutul 7, din assistul lui Neymar. Starul de la PSD a majorat diferența din penalty, șase minute mai târziu, Richarlison a făcut 3-0 în minutul 29, iar Paqueta a înscris în minutul 36. Astfel, Brazilia a plecat la pauză cu 4-0, un avantaj care a spulberat visul sud-coreenilor, de a produce o surpriză.

După pauză, sud-americanii au trecut într-o viteză inferioară, pentru a se proteja pentru meciul din faza următoare a competiției. Pentru sud-coreeni, Paik Seung-Ho a salvat onoarea. A redus din avantajul brazilienilor în minutul 76 al partidei. S-a terminat 4-1 în favoarea Braziliei, favorita de la Mondial, potrivit caselor de pariuri.
În celălalt meci al zilei, Croația, finalista de la ultimul Campionat Mondial, găzduit în Rusia, a avut viață foarte grea cu Japonia. Asiaticii au deschis scorul prin Maeda, în minutul 43 al partidei. După pauză, Perisic a egalat în minutul 55.

Partida s-a decis la loviturile de departajare. Japonezii au ratat pe bandă rulantă. Nu mai puțin de trei lovituri de la 11 metri a apărat Livakovic. Minamino, Mitoma și Yohida au ratat. Singurul care a marcat a fost Asano. De partea cealaltă, Vlasic, Brozovic și Pasalic au adus calificarea. Livaja a ratat.

sursa