Social

Care este semnificația împodobirii bradului de Crăciun

Crăciunul este cea mai magică sărbătoare a anului, căci de el sunt strâns legate o grămadă de tradiții. Obiceiuri de pe vremea strămoșilor, împrumutate din occident, specifice zonei rurale, toate reprezintă un singur lucru: iubirea aproapelui nostru.

Luna decembrie este plină de evenimente care prevestesc Nașterea Domnului și sarcini pe care trebuie să le faceți pentru a primi cum se cuvine spiritul festiv.Printre acestea se află împodobirea bradului, pomul nelipsit din casă în perioada sărbătorilor de iarnă. Deși toată lumea împodobește bradul în cel mai frumos mod posibil, puțini sunt cei care știu cu adevărat semnificația acestui obicei.
Istoria spune că forma triunghiulară a bradului simbolizează Sfânta Treime și decorațiunile susțin recunoștința și bogăția familiei. Tot odată, obiceiul împodobirii bradului a fost împrumutată la acum o mie de ani.
O altă semnificație, care se păstrează și în Oltenia și sudul Banatului, este tăierea bradului la nunta sau la moartea cuiva drag. Scopul acestei tradiții reprezintă uniunea individului cu divinitatea și natura.

Deși fiecare cultură a preluat semnificații și tradiții unice, de tot felul, cea care este prezentă peste tot și le leagă pe toate este iubirea și apropierea familiei în preajma sărbătorilor de iarnă.

sursa