Advertoriale

Casele din lemn, tot mai căutate – iată de ce și cum Arcso vă ajută să le construiți

Ați observat că din ce în ce mai des sunt alese casele din lemn? Sau construcțiile din lemn, fie ele cu destinație de a fi case de vacanță, cabane, de ce nu. Lemnul a fost dintotdeauna un material foarte apreciat, versatil de asemenea. Vorbim despre o mulțime de avantaje și, în plus, de constructori foarte apreciați, care lucrează rapid și eficient.

Lemnul și întoarcerea la origini 

Despre povestea lemnului aflăm de la Arcso, unul din constructorii de reputație internațională. Echipa sa, bine pregătită, preia proiecte diverse, astfel încât acceptă deplasarea oriunde în țară. În acest sens, solicitantul va trebui să asigure echipei tot ce e necesar, anume cazare și masă. Din pagina oficială aflăm detalii despre cum ar urma să decurgă colaborarea. Fundația spre exemplu, trebuie construită astfel încât să fie conformă cu planul arhitectural, plată și orizontală. Este recomandată de asemenea și izolarea, cu strat de etanșare pe bază bituminoasă, impermeabilă. 

Casele din lemn construite prin intermediul acestui constructor exclud însă autorizațiile de care aveți nevoie și instalațiile aferente – de electricitate sau cele sanitare. 

Lemnul în schimb este prelucrat și pregătit în atelier, pentru ca la fața locului să fie gata de montat prin îmbinare. Clientul poate alege se pare dacă lemnul să fie tratat. În caz contrat acest pas este eliminat, în schimb lemnul este vopsit. În orice caz, va fi rezistent la intemperii și durabil. 

Ce tip de construcții pot fi solicitate 

Casele eficiente energetic mai întâi de toate merită amintite aici. În ultimii ani s-a pus tot mai mult accent pe eficiența în construire, dar și pe randamentul pe care îl au echipele de constructori. Știați că o diferență semnificativă este legată de faptul că o casă din lemn în tot procesul său de construire nu implică un șantier clasic? Cel puțin nu unul la fel de amplu ca în cazul construcțiilor clasice, ale caselor din cărămidă sau beton. De asemenea, nici deșeurile rezultate nu sunt la fel de multe. Pentru că nu se vor folosi la fel de multe produse, pentru că nu este necesar să așteptați până când vreun material se întărește și realizează aderența perfectă. Timpul alocat este și el unul mai scurt. 

Costă mai puțin o casă din lemn? Depinde de alegeri și din ce perspectivă gândiți. Construcțiile din lemn sunt eficiente, din acest tip de material pot fi construite diverse, de la cabane la case de vacanțe, cu terasă sau nu, case familiale. Costurile depind, evident, de suprafața utilă, de compartimentare, de tip de proiect. În cazul celor de la Arcso proiectele au prețuri variabile, pentru că pot fi incluse sau excluse structura de bază, tratamentul aplicat lemnului, materialele necesare sau finisajele, printre altele. 

Este casa din lemn una durabilă?

Românii pun mare accent pe durabilitate și când investesc le place să creadă și să știe că acest lucru va fi pentru următorii o sută de ani. Atât timp cât sunt bine construite, casele din lemn pot fi durabile, însă investiția făcută nu ar trebui să excludă și tratarea lemnului înainte de a fi folosit. 

Contact: 

Harghita, România

+40-366-401-115

+40 746-082-801

office@arcso.ro