Social

Caz sinistru! Un cimitir din Vaslui a fost distrus complect. Ce s-a aflat acum!

Chiar daca suntem in postul Pastelui, se pare ca uni nu lasa rautatea la o parte, un cimitir intreg i-au fost distruse mormintele decedatilor, relateaza spynews.ro.

Așa se face că un întreg cimitir evreiesc din Vaslui a fost de-a dreptul vandalizat, iar teribiliștii și-au bătut joc de zeci de morminte.

„Nu este admisibil ca în zilele de astăzi, în România contemporană, (…) să se întâmple un eveniment atât de antiuman, atroce, de profanare a mormintelor. (…)

Astfel de evenimente cu un caracter profund antisemit sunt de îndată receptate în toată lumea democratică şi afectează grav democraţia din România”, arată Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.

″În numele conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic, preşedintele Federaţiei îşi exprimă indignarea sa totală, însoţită de sentimente de amărăciune, de profundă mâhnire, pentru informaţia primită recent, referitoare la un grav act de vandalizare sălbatică care a avut loc în incinta cimitirului evreiesc din Huşi, la începutul săptămânii trecute, când un număr de 73 de monumente funerare au fost distruse”, se arată într-un comunicat semnat de preşedintele Federaţiei, Aurel Vainer, potrivit presei.