Advertoriale

Ce documente trebuie să prezentați în cadrul unui control ITM?

Atunci când vine vorba despre un control ITM (Inspectoratul Teritorial de Muncă), este important să fiți pregătit să prezentati anumite documente. Acestea sunt necesare pentru a demonstra faptul că vă conformați legilor și reglementărilor în materie de muncă și de securitate și sănătate în muncă. În acest articol, vom examina ce documente ar trebui să aveți la îndemână atunci când aveți un control ITM.

Certificat constatator

Certificatul constatator este un document eliberat de Oficiul Registrului Comerțului care confirmă faptul că compania dumneavoastră este înregistrată legal. Acest document este esențial pentru a demonstra că sunteți o entitate juridică legitimă și că aveți dreptul să funcționați în conformitate cu legile și reglementările în vigoare.

Registrul de evidență a salariaților

Registrul de evidență a salariaților este un document în care sunt înregistrate toate informațiile cu privire la angajații companiei dumneavoastră. Acesta ar trebui să includă numele și prenumele angajaților, data de naștere, CNP-ul, funcția, data angajării, salariul de bază și alte beneficii acordate. Acest document este esențial pentru a demonstra că respectați legislația muncii și că vă îndepliniți obligațiile față de angajații dumneavoastră.

Contractele individuale de muncă

Contractele individuale de muncă sunt documente semnate de angajator și angajat, care stabilesc termenii și condițiile de muncă. Acestea trebuie să includă informații cu privire la salariu, orele de lucru, durata contractului și alte detalii relevante. Contractele individuale de muncă sunt esențiale pentru a demonstra că respectați legislația muncii și că respectați termenii și condițiile stabilite în mod legal.

Foi de parcurs pentru lucrări

Foaia de parcurs pentru lucrări este un document care trebuie să însoțească orice angajat care efectuează lucrări în afara sediului companiei. Acest document include informații cu privire la locul de muncă, ora de începere și terminare a lucrării, precum și detalii despre mijloacele de transport folosite. Foaia de parcurs pentru lucrări este esențială pentru a demonstra că angajații dumneavoastră respectă legislația în materie de muncă și că desfășoară activități în condiții de siguranță.

Rapoarte de securitate și sănătate în muncă

Rapoartele de securitate și sănătate în muncă sunt documente care descriu riscurile și măsurile de prevenire în ceea ce privește securitatea și sănătatea la locul de muncă. Aceste rapoarte ar trebui să includă o evaluare a riscurilor, măsurile de prevenire și protecție, procedurile de lucru și instrucțiunile de securitate pentru angajați. Aceste rapoarte sunt esențiale pentru a demonstra că vă îndepliniți obligațiile față de angajații dumneavoastră și că vă preocupati de securitatea și sănătatea lor în timpul activităților lor.

Adeverințe medicale și rapoarte de accidente de muncă

Adeverințele medicale sunt documente care atestă starea de sănătate a angajaților dumneavoastră, iar rapoartele de accidente de muncă descriu orice accidente sau incidente care au avut loc la locul de muncă. Aceste documente sunt esențiale pentru a demonstra că vă îndepliniți obligațiile față de angajații dumneavoastră în materie de securitate și sănătate în muncă și că vă monitorizați și acționați în cazul unui incident.

În concluzie, controlul ITM poate fi un proces stresant și solicitant, dar cu documentele corecte la îndemână, puteți face experiența mai puțin dificilă și mai puțin costisitoare. Asigurați-vă că aveți toate documentele necesare la dispoziție și că acestea sunt în ordine, astfel încât să puteți fi siguri că respectați legislația muncii și că sunteți pregătiți pentru un control ITM.