Social

Cum să cureţi rapid tigaia, dacă ai ars mâncarea

Cum să cureţi rapid tigaia, dacă ai ars mâncarea. Există câteva trucuri simple, care vă vor uşura foarte mult munca. Astfel, vei avea timp să pregăteşti rapid altceva de mâncare.
Foloseşte bicarbonat de sodiu. Este suficient să presari câteva linguriţe deasupra alimentelor arse din tigaie. Adaugă apă astfel încât să acoperi fundul tigăii sau a oalei şi fierbeţi timp de 15 minute la foc mic.

Vei observa că resturile arse se desprind complet, iar tigaia va arăta ca nouă.
Oţetul este la fel de eficient ca şi bicarbonatul atunci când vine vorba de curăţarea tigăii în care am ars mâncarea. Se toarnă suficient oțet pentru a acoperi complet fundul tigăii, după care lăsăm să fiarbă la foc mic.

În câteva minute alimentele se vor desprinde, iar tigaia va fi iar curată.

Poţi folosi şi apă oxigenată. Acoperiți fundul cratiţei aproximativ 1cm cu apă oxigenată. Se pune foc mic și se încălzește până când lichidul dă în fiert. Mai trebuie doar să îndepăraţi resturile arse, iar tigaia va arăta din nou perfect.

Cu siguranţă nu te-ai gândit că poţi curăţa tigaia cu ajutorul balsamului de rufe.

Ei bine, se poate. Mai întâi trebuie să torni apă în tigaia, după care se aduce la punctul de fierbere. Adăugaţi o lingură de balsam şi lăsaţi peste noapte. Dimineaţa trebuie doar să clătiţi tigaia de urmele de balsam.

Coca Cola este extrem de utilă pentru a curăţa tigăile arse. Se toarnă băutura carbogazoasă peste fundul ars și se lasă să stea câteva ore. După aceea, spălați ca de obicei.

sursa