Perioada sărbătorilor de sfârșit de an poate să fie una extrem de stresantă. Cadourile, un buget care trebuie să fie stabilit și care trebuie să fie respectat, așteptările legate de întâlnirile cu cei dragi, cadourile pentru colaboratori, angajați si partenerii de afaceri, aglomerația și agitația de peste tot…. adică foarte multă presiune care poate testa limitele chiar și celor mai calmi și mai zen dintre noi. Iată însă câteva sfaturi și recomandări de care să ții cont pentru a gestiona mai ușor stresul din preajma sărbătorilor.
Provocarea de a găsi cadourile potrivite din timp
Încearcă deci să cauți soluții pracrice pentru parteneri și angajați. Alege, de exemplu, unul dintre modelele de cos cadou pentru femei din timp și gândește-te la mesajul de pe felicitări în avans, în timp ce asculți muzică liniștitoare. Profită din plin de acest moment pentru a închide telefonul și uită de rețelele sociale.
Citește și: Beneficii financiare în 2025: Cum să profiți de oportunitățile actuale
La fel de important este să îți definești prioritățile
Când trebuie să faci față stresului iernii, festivitățile, activitățile de Crăciun, alegerea celor mai frumoase cosuri cadou, dar și alte tradiții de care te-ai bucurat cândva pot da naștere la o oarecare reținere.
Va trebui astfel să stai o secundă pentru a face distincția între sarcinile pe care le faci din simțul datoriei și cele pe care dorești de fapt să le faci. Apoi să găsești soluții practice, precum coșurile cadou și să le pregătești din timp.
Cere ajutor pentru sarcinile mai dificile
În perioada vacanțelor sau a sărbătorilor, unele sarcini pot să fie mai dificile, chiar extrem de stresante. Dar, dacă vei cere ajutor celor apropiați, partenerului, membrilor familiei sau unui prieten mai bun, poți să faci ca aceste sarcini să fie mai ușor de administrat. De asemenea, prezența lor te va ajuta să te simți mai bine.
Planifică totul până la cele mai mici detalii
Perioada sărbătorilor este însoțită cel mai adesea de o listă foarte lungă de lucruri de făcut. Aici intră căutarea cadourilor pentru toți din familie, prăjiturile de făcut, organizarea vizitelor, dar și pregătirea pentru serbări la școală sau petreceri. Pentru a limita nivelul de stres cel mai bine ar fi să ai o privire de ansamblu și să planifici doar ceea ce îți place. Înainte de a decide ce activități să incluzi în acest an, ai putea face o listă cu toate lucrurile pe care ți-a plăcut să le faci de sărbători în trecut, precum și cu cele care nu ți-au plăcut.